War Wings játékteszt

2017. augusztus 30.
44.8021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Sajnálatos módon manapság már egyáltalán nem olyan népszerű a játékfejlesztők körében a második világháború, mint egykoron, de azért egyre többször botolhatunk bele olyan alkotásokba, amelyek megfelelő minőség mellett dolgozzák fel a témát. Ez a trend pedig szerencsére a mobiljátékok szcénájában is megfigyelhető, és mi sem bizonyítja ezt jobban más, minthogy a Wargaming alkotásai - World of Tanks és társai - mellett a kisebb csapatok is rendszeresen próbálkoznak, sőt nemcsak próbálkoznak, hanem elképesztő eredményeket képesek felmutatni.
Advertisement


Erről tett tanúbizonyságot a napokban a Miniclip csapata, akik War Wings címmel egy olyan alkotást hoztak tető alá, amihez foghatót mobilokon eddig ilyen minőségben és ilyen megvalósítással korábban talán soha nem láthattunk. A War Wings ugyanis teljesen olyan, mint a World of Warplanes mobilos változata, ami annyira kellemesre sikerült, mintha a Wargaming csinálta volna, hiszen nemcsak a játékmenet, illetve a sajátosságok, hanem a minőség tekintetében is ez a színvonal vár ránk.

War Wings játékteszt - 2. kép

Az elhangzottak fényében már bizonyára kitaláltátok, hogy a War Wings egy kizárólag PvP módra kiélezett repülős játék lett, amelyben egy elképesztően mutatós bevezető animáció és egy rövidke, ámde hatásos tutorial után belevethetjük magunkat a 4v4 fős légi csatákba. Mielőtt megkapnánk a felszállási engedélyt, természetesen lehetőségünk nyílik oldalt választani - egyelőre csak a németek, az oroszok, az angolok és az amerikaiak gépeivel szelhetjük a levegőt -, majd megkapjuk az első vasmadarunkat, amit a későbbiekben szabadon fejleszthetünk.

Illetve annyira azért nem szabadon, hiszen teljes egészében a World of Warplanes mintájára zajlik az előrelépés, ezáltal egy technológiai fán bandukolhatunk végig, ahol minden gépet csak úgy oldhatunk fel, ha az előzőeket már megfelelően kiismertük és fejlesztettük egy kicsit páncélokkal, újabb fegyverekkel és így tovább. Persze nem kötelező nekünk feltétlenül megvásárolnunk minden gépezetet, elég lesz csak néhányat felmarkolni és fejleszteni annak függvényében, hogy melyik tetszik nekünk, vagy melyiknek szimpatikusak a képességei. Bár elég sok vadászgép közül válogathatunk, a lista azért szegényes, így hiába látunk például az egyik töltőképernyőn egy Stukát, azt még magasabb szinten sem tudjuk feloldani, ami persze nem meglepő, hiszen a Stukák nem vadászgépek, hanem zuhanóbombázók voltak, csak akkor ugye miért húzzák el előttünk a mézesmadzagot...

War Wings játékteszt - 3. kép

A War Wings a tartalom tekintetében ennél azért persze komolyabb hiányosságokkal rendelkezik. Alapvetően például túl kevés a játékmód - csak a 4v4-es összecsapás adott -, és pályából sincs túl sok, a feladatokról nem is beszélve, hiszen csak annyi a dolgunk minden helyszínen, hogy lelövöldözzük a szemben álló feleket. Ebben azonban legalább nagyon erős a játék, mert nem elég, hogy a War Wings elképesztően könnyed irányítással rendelkezik - a virtuális joystick például egyenesen zseniális -, mindemellett a legtöbb géppel könnyedén manőverezhetünk, a félautomata célzórendszernek hála pedig egyszerűen foghatjuk be az ellenséges gépeket.

Ezen felül a csaták között lehetőségünk van gyorsításra és lassításra, tárazásra, de akár még arra is, hogy valós időben chateljünk csapattársainkkal, hiszen az összjáték itt mindennél fontosabb lesz majd. Ha valaki bajba kerül, segítséget kérhet, de ki lehet dolgozni közös stratégiákat is indításra - harapófogókat például, amelyek elképesztően hatásosak -, sőt meg lehet osztani másokkal tapasztalatainkat, és bár az igazán hatásos manőverek - például a dugóhúzó - végrehajtása lehetetlen, de azért így sem veszett fejsze nyele, ha ránk tapad egy vadászgép, és megpróbálunk lelépni előle.

War Wings játékteszt - 4. kép

A War Wings tehát összességében egy elképesztően kellemes mobiljáték lett, amely simán tökéletes pótlék abban az esetben, ha szeretnénk utazás közben vagy a munkában World of Warplanes-ezni egyet, hiszen a kis képernyőn pontosan ugyanazt az élményt kapjuk - minimális kompromisszummal -, mint amit az említett címtől megszoktunk. Imádtuk!

A War Wings elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Chico

7 éve, 1 hónapja és 11 napja

Már szedem is. Nagyon bejön!

válasz erre

peter97

7 éve, 1 hónapja és 12 napja

Tetszetős lett nagyon. Remélem mihamarabb kijön az eredeti is majd.

válasz erre

Gólem

7 éve, 1 hónapja és 12 napja

Nem hittem volna hogy ilyen jól összerakják!

válasz erre

fonemaker

7 éve, 1 hónapja és 12 napja

Ezt biztos kipróbálom! mosolygó smiley

válasz erre