Warhammer AoS: Champions játékteszt

2018. szeptember 28.
42.6221
Már megint egy Warhammer kártyajáték? Gondoltam magamban, amikor először láttam a Warhammer AoS: Champions-t, mely első blikkre semmi mást nem kínált, csak egy teljesen általános kártyás szerepjáték élményét, amihez hasonlóval tonnaszám találkozhatunk a Play Áruházban és az App Store-on is. Sőt mi több, éppen pár héttel ezelőtt kaptunk egy Warhammer 40K mobiljátékot, mely szintén kártyás alapokra épült, emiatt pedig még indokolatlanabbá tette ennek a megjelenését.


Amikor azonban ezek a gondolatok megfogalmazódtak bennem, még nem néztem utána a Warhammer AoS: Champions hátterének, lévén az alkotás mögött nemcsak egy nagyszerűen felépített, meglepően összetett szabályrendszer húzódik meg, hanem egy kézzel fogható kártyajáték is. Nem véletlen, hogy az alkotás rögtön felkínálja a lehetőséget kedvenc lapjaink szkennelésére, ami sok esetben tisztességtelen előnyhöz juttathat minket, már amennyiben vannak ritkább kártyáink.

Warhammer AoS: Champions játékteszt - 2. kép

A Warhammer AoS: Champions tehát határozottan az élményre helyezte a hangsúlyt, és nem arra, hogy csinos 3D-s modellek vagy effektorgiák jelenjenek meg a képernyőn, ebből kifolyólag a megjelenés egészen prűdnek, ámde barátságosnak nevezhető, azonban a lapok megjelenése így is kárpótol minket mindenért. Ez persze nem meglepő annak fényében, hogy az eredeti kártyák mindegyike egy kisebb művészeti alkotásnak tekinthető, a játékban pedig azok tökéletes másaival találkozhatunk.

Mint mondtam, a készítők nem foglalkoztak a kártyán látható dolgok életre keltésével, ellenben minden lapot lehetőségünk nyílik kinagyítva megcsodálni - még az ellenségét is -, amire nagy szükségünk lesz, hiszen itt az erő vagy a védekezés messze nem olyan fontos dolgok, mint például az említett Hearthstone-nál, sokkal inkább a speciális képességekre építhetjük a stratégiát, melyek minden egyes egység esetében apró betűvel lesznek a lapokra írva.

Warhammer AoS: Champions játékteszt - 3. kép

Ami a Warhammer AoS: Champions-t kiemeli a sorból, az nem más, mint a szabályrendszer. Minden csatát négy hős lefektetésével indítunk, akik alapjaiban határozzák meg, hogy milyen lapokat játszhatunk ki az ellenféllel szemben. A lapok lerakása alapból a taktika része, hiszen nincs tumultus a markunkban, minden körben választanunk kell: vagy kijátszunk két lapot, vagy passzolunk, de cserébe kapunk pár kártyát. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy teljesen kifogyunk a kijátszható kártyákból, amivel óriási lehetőséget adunk az ellenfél kezébe.

Fontos, hogy a játékban minden lapunk csak időszakosan van a pályán, ergo a letett darabok egy idő után a temetőbe kerülnek, lévén nem ezek támadása a cél, hanem az ellenfél megölése, akinek saját életereje van. Mindeközben persze az összes lap saját tulajdonságokkal és értékekkel rendelkezik, ezáltal nagyon fontos lesz odafigyelni arra, hogy milyen támadóértékkel, varázslattal és egyéb tulajdonsággal rendelkeznek az egyes kártyák.

Warhammer AoS: Champions játékteszt - 4. kép

A Warhammer AoS: Champions-szal amilyen kellemetlenül indult az ismerkedésem, az összetett és egyedi szabályrendszerének köszönhetően annyira megszerettem végül. Nem a szokványos kártyajáték, hanem sokkal taktikusabb küzdelmeket kínál, méghozzá a jól ismert világban, de azon belül sem az ezerszer látott hősökkel, egységekkel és frakciókkal. Ingyen letölthető mivoltának köszönhetően pláne jó választás!

A Warhammer AoS: Champions elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

ferencziakos

8 hónapja, 1 hete és 2 napja

Hmmmmm akár még tényleg jó is lehet. Leszedem én is.

válasz erre

Chico

8 hónapja, 1 hete és 2 napja

Lehet hogy kipróbálom. Nem szeretem a kártyás játékokat, de tök jónak tűnik.

válasz erre

Bencus86

8 hónapja, 1 hete és 2 napja

Tök jó teszt alapján, de sajnos a kártyajáték nem működik sosem nálam jól.

válasz erre