Warhands játékteszt

2019. május 08.
60.3091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nagyon mennek mobilon mostanság a különféle PvP alapú játékok, és rengeteg köztük a különféle klón, hiszen egyedi ötletek sajnos ebben a szegmensben sem terjedtek el túlzottan. Tökéletes példa erre a Warheads, mely a Crooto legújabb alkotásaként ismét megmutatja, hogy milyen jó móka tud lenni, ha egy pályára összeeresztünk két szemben álló katonai nagyhatalmat, miközben a cél, hogy az ugyanolyan erőfölény mellett az egyik felülemelkedjen a másikon.


Mint bizonyára elég egyértelmű, ezt csak és kizárólag a megfelelő taktikával és stratégiával lehet végrehajtani, lévén ha ugyanazok az eszközök állnak a két fél rendelkezésére, akkor mi dönthet még a másik sorsáról? Igen, sajnos a pénz... Hogy rögtön a fekete levessel kelljen indítani, a Warhands ezen a téren eléggé pénzéhes megoldással kecsegtet, hiszen bármennyire is próbáltunk rálelni az igazságos oldalára, nem nagyon sikerült, hiszen az alkotás elég erőteljesen arra épül, hogy akinek több a pénze, az több mérkőzést is nyerhet meg.

Warhands játékteszt - 2. kép

Ez azonban ne vegye el a kedvünket attól, hogy legalább kipróbáljuk a Warhands élményét a gyakorlatban, hiszen a játékban valós időben zajló multis ütközetek várnak ránk, ahol az lesz a cél, hogy elpusztítsuk az ellenfél bázisát. Minden egyes pályát úgy építettek fel a fejlesztők, hogy több útvonalon keresztül közelítheti meg a szembeálló fél, mely egészen sok taktikai lehetőséggel kecsegtet, lévén számos eltérő egységet állíthatunk a csatatérre, ezáltal különféle gyalogosokat, páncélosokat és más egyebet küldhetünk az ellenfél bázisa felé.

Sőt mi több, minden egyes egység fejleszthető, hovatovább folyamatosan kapjuk majd a bevethető újoncokat, miközben az összes rendelkezésünkre álló divíziót egy-egy kártyaként láthatunk viszont, ilyen formában léptethetjük őket magasabb szintre, mert a Warhands-ból ezen a téren teljesen hiányzik az egyediség. Persze nemcsak ezért, a játékmenet tekintetében sem kell majd tőle egyedi ötletekre, vagy éppen soha nem látott dolgokra számítanunk, mindent láttunk már, a területfoglalós megoldásoktól kezdve a rajzfilmes megjelenésig bezárólag.

Warhands játékteszt - 3. kép

A Warhands-on pedig ráadásul még az sem segít túlzottan, hogy egészen pergős és gyors csatákat kínál, hovatovább egészen sok taktikai lehetőséget, hiszen nem elég, hogy a folyamatosan, cselekedeteink - vagy pénzünk - függvényének a tempójában tudjuk harctérre állítani az egyes egységeket, de mindemellett egy sor extra trükköt is bevethetünk, ezáltal direktben bombázhatunk egységeket, ködöt vonhatunk a harctérre, hovatovább szupertankokat is kapunk néha segítségül.

A játékmenet alapvetően egészen pergős, mondhatni kellemes, de semmiképpen sem különleges, amolyan rutinmunkaként fogható fel, nem ad hozzá semmiféle extrát, bár tény és való, nem is vesz el az élményből. Ami bántó lehet sokaknak, hogy a pénztárcát bizony jól ki kell nyitni néha, hiszen olyan dolgokhoz juthatunk hozzá ilyen formában, ami normál játék mellett csak nagy erőfeszítések árán jöhetne össze.

Warhands játékteszt - 4. kép

Azt nem mondhatnánk, hogy rossz, amit a Warhands produkál, csak egyszerűen felesleges egy kicsit. A C&C Generals például egészen hasonló formában produkált nem is olyan régen egy ennél lényegesen kiegyensúlyozottabb és látványosabb dolgot, de más nevesebb alkotásokat szintén ki lehetne még emelni a sorból, de a lényegen ez nem változtat: könnyű rákattanni, de ugyanolyan könnyű elengedni is, pláne ha kiismerjük a pénzközpontú megoldásokat...

A Warhands elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

fonemaker

1 éve, 1 hónapja és 23 napja

Mondjuk én sokkal jobbra nem számítottam. Jól néz ki, tetszik a stílus is, de az várható volt, hogy lehúzós lesz. Sajnos.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 1 hónapja és 23 napja

Ma futok vele pár kört, de ha tényleg ilyen lehúzós, akkor nem sokáig marad fenn.

válasz erre

Vidoros

1 éve, 1 hónapja és 24 napja

Pay to win. Gusztustalan.

válasz erre

Mendez

1 éve, 1 hónapja és 24 napja

Valahogy éreztem, hogy nem lesz az igazi...

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 1 hónapja és 24 napja

Egy próbát azért nekem meg fog érni, remélem azért elleszek vele kicsit...

válasz erre