Warp Shift játékteszt

2017. április 19.
42.4891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Deep Silver neve PC-s és konzolos tripla-A kategóriás játékrajongók körében nagyon ismerősen cseng, méghozzá nem véletlenül, hiszen a kiadó égisze alatt olyan alkotások jelentek meg, mint a Dead Island-sorozat, a Risen-széria, de a zseniális Metro franchise is náluk van többek között. Az utóbbi években azonban a mobiljátékos szegmensben is egyre gyakrabban villantottak nagyokat, így például kiadták erre a platformra a nagyszerű Galaxy on Fire 1-2-3 mellett a Secret Files Tunguskát és a Book of Unwritten Tales 2-t is, szóval egyre gyakrabban zárják őket a szívükbe a mobilos játékosok.
 


Mint látható, a csapat eddig leginkább PC-n vagy konzolokon bejáratott címeket hozott el eddig főként mobilokra, azonban ennek a sorozatnak lassacskán vége szakad, amit mi sem bizonyít jobban más, mint a Warp Shift, amely egy teljesen új franchise kezdő darabja, melyet kifejezetten mobilokra álmodott meg a Deep Silver csapata. Hogy ez mennyire volt jó ötlet a részükről? Miután alaposabban is leteszteltük az alkotást, és kis túlzással alig tudtuk letenni, ezért kijelenthetjük, hogy nagyon!

Warp Shift játékteszt - 2. kép

A Warp Shift ugyanis egy meglepően friss és üde ötletet igyekszik a kis képernyőre varázsolni, a középpontban Pi-vel, a kis tündérrel, aki nagyon csúnyán elveszik egy különleges világban, egészen pontosan egy ősi toronyban, amely számtalan szinttel, és szintenként újabb kihívásokkal rendelkezik majd. Minden egyes szint több kisebb helyiségből tevődik össze. Kezdetben csak négy, majd hat, majd tizenkét kis szobácskát láthatunk a képernyőn, amelyek között mindig lesz egy Jolly Joker, amelyik rendelkezik a továbbjutást jelentő portállal.

A feladatunk tehát egyszerű: juttassuk el a kis tündért a portálig úgy, hogy a kis helyiségeket ujjacskáinkkal átrendezzük. Az elv kicsit a Rubik kockára alapoz, lévén a szobácskákat mindössze úgy tudjuk mozgatni, hogy az egész sort meglökjük, így felfelé és lefelé, valamint jobbra és balra tudjuk tolni őket annak érdekében, hogy átjárókat találhassunk közöttük. Persze nagyon egyszerű dolgunk lenne, ha csak ennyiből állna az egész Warp Shift, a készítők ugyanis alaposan megnehezítették a dolgunkat, és túlzás nélkül szintről-szintre egyre agyalósabb feladatokkal lepnek meg minket.

Warp Shift játékteszt - 3. kép

Alapból az egy igencsak komoly nehezítés, hogy minden egyes feladatot meghatározott számú lépésből kell meghatároznunk, ami befolyásolja az értékelést is, így minél kevesebb lépésből oldjuk meg a problematikát, annál több csillagot gyűjthetünk be, miközben kérhetünk segítséget is, ha esetleg nagyon elakadtunk volna. Ez azonban még mindig nem minden! A készítők ugyanis a meghatározott mennyiségű lépésszám mellé apránként behozzák a különféle színezettel ellátott átjárókat, így először sárga, majd rózsaszín, piros és még ki tudja milyen színű ajtókkal nem találkozunk, melyeknek mind-mind meglesz a jelentőségük.

Egy sárga átjáró ugyanis csak egy sárga átjáróval kompatibilis, ezáltal hiába pörgetünk mellé egy rózsaszínű ajtót, azon kis tündérünk nem tud átmenni, aminek köszönhetően a kihívási faktor túlzás nélkül egy idő után odáig fajul, hogy magasabb szinteken hosszú percekig kell gondolkoznunk azon, hogy miként tudjuk átverekedni magunkat az aktuális problémán. Ami azonban a Warp Shift kapcsán különösen pozitívum, hogy a feladatok soha nem válnak öncélúvá, nem állítanak minket teljesíthetetlen kihívások elé, ugyanakkor folyamatosan nehezednek, aminek köszönhetően garantált, hogy minden továbbjutás újabb és újabb kihívásokat tár elénk.

Warp Shift játékteszt - 4. kép

A Warp Shift pedig mindehhez igazán kellemes, mi több rajzfilmesen csinos grafikát biztosít, ami színes és barátságos is egyben, miközben az egészért fizetnünk sem kell, hiszen a végeredmény ingyen letölthető formában jelent meg minden platformra. Hogy ezért cserébe telerakták reklámmal? Csak kapcsold ki a WiFi-t és a mobiladatot ahhoz, hogy áthidald ezt a problémát!

A Warp Shift elérhető itt: Google Play | iOS App Store
1 hozzászólás

SamsungFan

1 éve, 1 hónapja és 1 napja

Ez nagyon tetszik! Le is rántom azonnal.

válasz erre