Warplanes: WW1 Sky Aces játékteszt

2019. október 04.
65.2021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gyerekkorom óta betegesen rajongok a történelemért, azon belül is az első- és a második világháborúért, az akkori haditechnikáért, a repülőgépekért, tankokért, hadihajókért, lövegekért és így tovább. Beteges vonzalmamat nem tudnám észérvekkel megmagyarázni, azonban ebből fakadóan minden egyes tematikusan kapcsolódó mobiljátékot igyekszem feltelepíteni a telefonomra - már amennyiben a képek és a videók alapján érdemes, tehát nem holmi pixelhalmazról vagy unalmas kópiáról van szó.


Mivel egyik problematika sem merült fel az ismerkedéskor, alaposan felcsillant a szemem a Warplanes: WW1 Sky Aces láttán! Az elsődleges oka az volt, hogy az első világháború korát nagyon kevés játék tűzi zászlajára még mobilos körökben is, a kifejezetten repülőgépekre koncentráló minőségi alkotások pedig olyan ritkák, mint a fehér holló. A lengyel Home Net Games újdonsága azonban felkeltette bennem a reményt, pláne korábbi művük, a Warplanes: WW2 Dogfight után!

Warplanes: WW1 Sky Aces játékteszt - 2. kép

Amitől elsőként elérzékenyültem, és az utolsó szőrszál is kihullott a szívemből, az nem volt más, minthogy rögtön az indítás után magyarul szólt hozzám a játék. Oké, hogy lengyel és magyar két jó barát, azonban ennyire nagyszerű magyarítással ritkán lehet találkozni ezen a színtéren. Itt azonban minden tökéletes, még a küldetések leírása is meglepően jó nyelvtani helyességgel olvasható. A kényeztetés azonban tovább folytatódott, hiszen elképesztő tartalom, több játékmód és valami szédületesen szép grafika várt rám már az első bevetések során is.

Ami azonban végérvényesen eldöntötte, hogy a Warplanes: WW1 Sky Aces és én jó barátok leszünk, az alapvetően a játékmenet kidolgozása. Bár a pilótafülke-nézet kicsit hiányzott - persze ne legyünk telhetetlenek -, de a gépek irányítása kárpótolt mindenért, még ha nem is találták fel a spanyol viaszt a készítők. A giroszkópos vezérlés meglepően pontos, kifejezetten könnyen lehetett irányítani a masinákat, a célzás pedig a rásegítéssel együtt nagyon egyszerű, és jól rejtegeti előttünk, hogy gyakorlatilag folyamatos csalásról van szó.

Warplanes: WW1 Sky Aces játékteszt - 3. kép

A hagyományos légi ütközetek egyébiránt nagyon látványosak és izgalmasak, van tempója és tétje az egésznek, de kifejezetten érdekesnek tűntek számomra a bombázós küldetések, amikor nem egy vadászgép, hanem egy bombázó pilótafülkéjébe pattanhattam be képletesen szólva. Ilyenkor ugyanis a földi célpontokat akárcsak a korabeli pilóták, a gép alján keresztüli résen át láthatták, akárcsak mi a játékban, így elképesztően élvezetes elrepülni az objektumok felett, és lebombázni őket, legyen az akár néhány üteg, akár pár félelmetes hadihajó vagy tank.

A három hadjáratban ráadásul az első világháborúban részt vett szinte összes harcjárművet láthatjuk, a repülőket pedig irányításunk alá is vehetjük. Bár tény és való, hogy a masinák irányítása között túl sok különbséget nem tapasztalhatunk, ellenben ez legyen a legnagyobb problémánk, pláne annak fényében, hogy a témához mérten milyen változatos küldetések várnak ránk a frontokon.

Warplanes: WW1 Sky Aces játékteszt - 4. kép

Bár lehet költekezni a játékban, mi az ingyenes részével is nagyon jól elvoltunk - érdemes azért pár prémium küldetést feloldani -, és noha túlzásnak hangozhat, de tényleg úgy gondoljuk, hogy a második világháborús társa mellett talán még soha nem volt olyan történelmi repülős játék mobilon, amit ennyire élveztünk volna. Minden porcikáját imádtuk!

A Warplanes: WW1 Sky Aces elérhető itt: Google Play | iOS App Store
7 hozzászólás

Direktor

4 éve, 11 hónapja és 10 napja

Ezt ki kell próbálnom! meglepett smiley

válasz erre

Gólem

4 éve, 11 hónapja és 12 napja

Nem csak jól néz ki, jó a hangulata és a játékélmény is, ráadásul magyar nyelvű! mosolygó smiley Az utóbbi idők egyik legjobb mobilos játéka!

válasz erre

zsenikém

4 éve, 11 hónapja és 13 napja

Már szedem is! mosolygó smiley

válasz erre

Chico

4 éve, 11 hónapja és 13 napja

És magyar bakker!!!! meglepett smiley De jó! mosolygó smiley

válasz erre

fonemaker

4 éve, 11 hónapja és 13 napja

Ez sokkal jobb lett mint amit vártam! meglepett smiley

válasz erre

Mendez

4 éve, 11 hónapja és 14 napja

Wow, nem erre számítottam, azt hittem **** lesz! röhögő smiley

válasz erre

SamsungFan

4 éve, 11 hónapja és 14 napja

Hát akkor már jön is lefelé! Köszi a szuper tesztet!

válasz erre