Westland Survival játékteszt

2018. július 13.
39.2291
PC-n és konzolokon óriási népszerűségnek örvendenek manapság a különböző témájú túlélő játékok, azonban mobilokon eddig nem hódított túlzottan a stílus, ezáltal ha akadtak is próbálkozók, rendszerint csak középszerű alkotások születtek. Ezen szeretett volna módosítani egy kicsit a Helio Games csapata, akik elkészítették a Westland Survival-t, mely a maga nemében egy meglepően kellemes kis alkotás lett a sorban, a főszerepben a kőkemény túléléssel.


A játék már azzal rögtön belopja magát a szívünkbe, hogy nem egy szokványos klisét dolgoz fel, hanem egyenesen a vadnyugatra kalauzol minket, ahol lényegében egykoron tényleg az igazi túlélésről szóltak a mindennapok, vagyis a Westland Survival gyakorlatilag túlzások, vagy a valóságtól való elszakadás nélkül mutatja meg nekünk az akkori időszakot. Méghozzá meglepően szuper körítéssel!

Westland Survival játékteszt - 2. kép

A játékban így kezdetben egy szál gatyában vágunk neki a tipikus vadnyugati tájnak, némi ellátmány lapul csak a hátizsákunkban, és bármerre is járunk, őrült cowboyok és vadállatok támadnak ránk a szűkös pályán, amivel kapcsolatban csakhamar felfedezhetjük, hogy mindössze egy óriási világ aprócska szeglete, szóval a későbbiekben is várnak még ránk izgalmak. Ne szaladjunk azonban ennyire előre, hiszen az első pár órában keményen küzdünk majd azért, hogy egyáltalán életben maradjunk!

Nekilátunk sziklát, fát, kaktusztermést, gyógynövényeket és egyebeket gyűjteni, majd csakhamar megtanuljuk a különféle eszközök elkészítését. Egy baltával már kivághatjuk a fákat, egy csákánnyal pedig a kőtömbökből repeszthetünk sziklákat, hogy aztán saját házat, egy komplett farmot építsünk magunknak, ahol kis tábortűz, saját kút, veteményes, istálló és egyebek várhatnak ránk. Persze eddig eljutni egészen nehéz, hiszen állandó harcban leszünk a túléléssel, ha nem őrültek támadnak ránk, akkor a szomjúsággal vagy az éhséggel kell küzdenünk, egyszóval soha nem tudunk majd egyetlen dologra koncentrálni.

Westland Survival játékteszt - 3. kép

Ami megnehezíti a dolgunkat, az leginkább a segítség hiánya. A játék mellőzi a tutorialt, tehát gyakorlatilag nekünk kell rájönnünk arra, hogy mit kellene csinálnunk, és bár elég egyértelmű a dolog, azért néha okozhat problémát pár apróság, de összességében kijelenthető, hogy a készítők meglepően jól és logikusan felépítették a játékmenetet. Persze hibák és hiányosságok így is akadnak, és a tutorial hiánya alighanem a legkevesebb!

Ott van például a túl szűkös inventory, amivel gyakorlatilag folyamatosan el kell szórnunk a cuccaink jelentős részét, és rendszeresen megakaszt minket a fejlődésben, de a kisebb területek közötti haladás is rendkívül időigényes. Nyilván ezeket a problémákat a pénzesebb játékosok rögtön elfelejthetik, hiszen nem telik el sok idő, hogy a játék felajánlja nekünk a költekezés lehetőségét, de ha elég türelmesek vagyunk, akkor persze ez nem lesz kötelező abban, hogy apránként élvezhessük ki a Westland Survival lényegét.

Westland Survival játékteszt - 4. kép

Merthogy a végeredményt bizony lehet élvezni, hiszen a Westland Survival alighanem az egyik, ha nem a legjobb túlélő játék lett mobilra, mely meglepően könnyed irányítással, közérthető sajátosságokkal és mindemellett látványos grafikai körítéssel is rendelkezik. Ha hozzávesszük, hogy gyakorlatilag mindezt ingyen kapjuk, és minket még reklámokkal sem bombáztak agyon a tesztelés során, máris mosolyra húzódhat a szánk. Szép munka!

A Westland Survival elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mordorer

9 hónapja, 1 napja

De jól néz ki! Ha játékélmény is tényleg ilyen jó, akkor ezzel elleszek egy ideig.

válasz erre

Mendez

9 hónapja, 1 napja

Kiváló játéknak ígérkezik! Szedem.

válasz erre

SamsungFan

9 hónapja, 2 napja

Fú ez nekem nagyon tetszik!

válasz erre

Chico

9 hónapja, 2 napja

Hát akkor ennek én nekiesek.

válasz erre