Wild Romance játékteszt

2017. október 25.
41.5631
Sokak nagy örömére - másoknak pedig inkább bánatára - mobilokon is kezdenek egyre népszerűbbé válni a japán kalandjátékokként is emlegetett vizuális novellák, amelyek azért igencsak különlegesek, mert a műfaj neve alatt megszokott sajátosságokkal ellentétben nincsenek bennük fejtörők, vagy QTE-jelenetek - maximum elvétve -, az egész ugyanis a sztori átélésére koncentrál, amibe néha döntéseink révén beleszólhatunk egy kicsit.


Ebbe a kategóriába sorolható a Wild Romance is, amely PC-n kezdte életét, de már mobilokra is elérhető - pontosabban Androidra, ám iOS-re szintén lesz nemsokára -, és olyan hatást kelt, mint a műfaj klasszikusai, ezáltal lehetőségünk nyílik arra, hogy a markunkban átéljünk egy interaktív animét, amiben konkrétan bármi megtörténhet.

Wild Romance játékteszt - 2. kép

Mivel a Wild Romance minden eleme a sztorira épít, ezért lássuk is, hogy miről van szó! A játék főszereplője Kazuma, aki nagyon belefásult tokiói életébe, és szeretne visszaköltözni szülővárosába, egy aprócska vidéki településre, ahová elkíséri négy osztálytársa is. A négy szemrevaló lányról azonban ezen a kis kiruccanáson olyan dolgok derülnek ki, amiről Kazuma álmodni sem mert volna!

A négy hölgy ugyanis egy úgynevezett youkai, egy mágikus teremtmény, akik konkrétan emberi formába bújt állati szellemek, ezáltal Sumire valójában egy róka, Tsubaki egy cica, Aoi egy kutya, Nazuna pedig egy japán mosómedve. Mindegyikük sajátos tulajdonságokkal és képességekkel rendelkezik, de közös bennük, hogy szeretnék felvidítani Kazumát, így közösen vetik bele magukat egy óriási kalandba

Wild Romance játékteszt - 3. kép

Ebben a kalandban Kazuma részéről keresik a válaszokat a történtekre, miközben hősünk őrült titkokat tud meg szülővárosáról, és felfedez egy természetfeletti, a többség szeme számára láthatatlan világot. Mindeközben a lányok hegyi piknikre és nyári fesztiválokra mennek, istenekkel találkoznak, vagy éppen közösen fürdőznek egyet, mert igen, a legtöbb vizuális novellához hasonlóan a szexualitás itt is elég erőteljesen megjelenik, de a 18 pluszos tartalmakat bátran felejtsük el.

A Wild Romance kellemes tempóval, könnyed és érthető sztorival vezet be minket ebbe a csodálatos és különleges kalandba, de ami ennél is jobb, hogy mindemellett a japán folklórból is rengeteget merít, ezáltal akit érdekel az ottani kultúra, az lehetőséget kap alaposabban megismerkedni vele egy kedves és barátságos kis történet részeként.

Wild Romance játékteszt - 4. kép

A Wild Romance tehát egy igazán pozitív élményt jelenthet azoknak, akik imádják a vizuális novellákat, illetve akik szeretnének megismerkedni egy jó sztorival, és mindez annak ellenére is igaz, hogy a játéknak mindössze a felvezetése ingyenes, utána fizetnünk kell a teljes élményért.

A Wild Romance elérhető itt: Google Play
2 hozzászólás

Santonio

1 éve, 20 napja

Nem csak rohadt jól néz ki hanem érdekesnek is tűnik!

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 21 napja

Oké, kell!

válasz erre