World of Drones War on Terror játékteszt

2017. február 24.
42.7721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nagy reményekkel vetettem bele magamat a World of Drones War on Terror tesztelésébe, hiszen valljuk be őszintén, nagyon ritkán érkezik olyan mobiljáték, amelynek a középpontjába drónok kerülnek, és azokkal nem oldalnézetből, hanem teljes 3D-s környezetben bohóckodhatunk. A Wardox csapata azonban most meglépte ezt, és készítettek nekünk egy ígéretesnek tűnő alkotást, aminek azonban megint csak nagyobb volt a füstje, mint a lángja, hiszen bár az alapötlet jó, a megvalósítás már nem igazán.


A World of Drones War on Terror lényege ugyanis az, hogy egy nagyon jól felszerelt hadsereg drónpilótájaként különféle bevetésre kell indulnunk a világ számos pontján, ezáltal egy speciális, jól felszerelt és páncélozott harci drón segítségével nekiiramodunk, és 17 izgalmasnak beállított küldetésen keresztül a terrorizmus ellen harcolunk majd. Ez tehát az alapkoncepció, ami majdhogynem hibátlan, azonban csak majdhogynem, hiszen a megvalósítással akadnak gondok. Nem is kevés...

World of Drones War on Terror játékteszt - 2. kép

Az ugyanis egy dolog, hogy a játék grafikája több éves lemaradásban van, de hogy maguk a küldetések ennyire unalmasak és egy kaptafára épülők legyenek, az már a humor kategóriája. Bár relatíve sok-sok ellenféllel meggyűlik majd a bajunk, ezáltal hajókkal, páncélozott egységekkel, helikopterrel, illetve természetesen egyszerű emberekkel is harcolhatunk majd, azonban szinte bármit beállíthattak volna ellenfélnek a készítők, mert majdnem mindegy, hogy ki van ott lenn.

A cél ugyanis minden esetben az, hogy kis drónunk célkeresztjébe befogjuk az ellenfelet - ez természetesen automatikus -, majd addig tartsuk a mancsunkat a kiválasztott fegyveren, amíg az fel nem robban. Már itt belefuthatunk lehetetlen dolgokba, mint például az, hogy egy egyszerű gépágyúval ugyanúgy elrendezzük a páncélosokat, mint a gyalogos egységeket, de hogy minden esetben ugyanazt a metódust, ugyanazokat a manővereket követjük, drónunkkal pedig sem mélyebbre, sem magasabbra nem tudunk repülni, az már egy kicsit gáz.

World of Drones War on Terror játékteszt - 3. kép

Még nagyobb gáz azonban, hogy a játék maga nehéz, és ez a nehézség nemcsak abból fakad, hogy sokszor nagyon sok ellenféllel kellene megbirkóznunk, hanem abból is, hogy lehetetlenség úgy manőverezni a kis robottal, hogy minden lövést elkerüljünk. Életerőnk pedig kíméletlenül csökken szinte minden egyes összecsapás során, és amikor esetenként 20-30 ellenfelet kellene legyűrnünk a pályán - amit szabadon bejárhatónak állítottak be, de azért egy láthatatlan csövön keresztül rángatnak minket előre -, akkor a feladat szinte lehetetlennek tűnik.

Persze minél ügyesebbek vagyunk és minél előbbre jutunk a ranglétrán, annál több fejlesztést vehetünk majd kis repülőnkre, ezáltal erősebb páncélt, jobb fegyvereket és a többi, amivel jobbá tehetjük a gépet, de ezzel csak egyetlen gond van: sokat kell szenvedni ezért. Persze dolgunkat megkönnyíthetjük, ha elköltünk egy kevéske pénzt a bankszámlánkról, de annak a pénznek talán sokkal jobb helye is lesz ennél. Persze kinek a pap, kinek a paplan ugyebár.

World of Drones War on Terror játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a World of Drones War on Terror az alapötlet tekintetében nagyon jó, ideig-óráig talán még élvezhetjük is a helyzetet, azonban az irányításbeli hiányosságok, a randa grafika és az eléggé egysíkú játékmenet annyira megöli az egészet, hogy nem igazán tudunk őszintén mosolyogni rá. Persze aki él-hal a drónokért, az azért tegyen vele egy próbát!

A Batman: Arkham Underworld elérhető itt: Google Play | iOS App Store
1 hozzászólás

Mendez

7 éve, 9 hónapja és 6 napja

Csúnya grafika ide vagy oda én rákattantam! röhögő smiley

válasz erre