World of Warships Blitz játékteszt

2018. január 28.
39.8311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A World of Tanks Blitz sikere után várható volt, hogy a Wargaming csapata elkészíti mobilokra a hasonló stílusban fogant, csak tankok helyett a második világháborús hajócsatákra épülő MMO-ját is, mely World of Warships Blitz címmel sokak örömére a minap végre megérkezett a kis képernyőre. Méghozzá nem is akármilyen formában, hiszen a készítők gondoskodtak arról, hogy szinte pontosan ugyanazt az élményt kapjuk mobilokon, mint amit korábban PC-n, és összességében ezt a küldetést sikeresen teljesítették.


A World of Warships Blitz kapcsán mindezt elsőként a megjelenés tekintetében vehetjük észre! Ha elég erős telefont teszünk a játék alá, akkor valami bődületesen néz ki a végeredmény, a víz ábrázolása például még soha nem volt ilyen szép egy mobiljátékban, a hajók részletessége is lélegzetelállító lett, de például a robbanások és úgy nagy általánosságban a teljes összkép valami hihetetlenül hangulatos és részletes, egyáltalán nem lehet tehát okunk panaszra ezen a téren.

World of Warships Blitz játékteszt - 2. kép

A második, amin azonnal eltáthatjuk a szánkat, az túlzás nélkül a tartalom. A World of Warships Blitz néhány apróságot leszámítva szinte pontosan ugyanazt tárja elénk, mint a PC-s változat, lett légyen szó a csatázási lehetőségekről, akár a pályákról vagy a választható hadi hajókról, netán éppen a fejlesztésekről. Az alkotásban az amerikai, a japán, a német, de akár még a szovjet oldalon is saját hajót indíthatunk, és bár először csak kisebb ladikok várnak ránk, ellenben minél többet csatázunk, annál több extra felszerelést tudunk megvásárolni hozzá.

World of Warships Blitz játékteszt - 3. kép

Persze a Wargaming élt a lehetőséggel, és némi extra pénzért lehetőségünk nyílik meggyorsítani a folyamatot, ezáltal akár több tízezer forintot is beleölhetünk ebből a célból a játékba, sőt kérhetünk prémium hajókat és vásárolhatunk prémium accountot is, melyeknek nyilván megvan a maguk előnye, de ha ingyen akarjuk élvezni a játékot, a megfelelő idő és türelem társaságában azt is megtehetjük, akárcsak PC-n. Pláne, ha nagyon jó közösségbe csöppenünk, merthogy a közösség az már most kiváló a játékban, rögtön szerezhetünk magunknak barátokat - vagy ellenségeket -, tehát csak önmagunkat tudjuk ismételni: teljesen azt nyújtja a játék, mint amit megszoktunk tőle.

World of Warships Blitz játékteszt - 4. kép

Persze hiába a megjelenés és a kiváló tartalom, ha az irányítással problémák vannak. Vannak? Szerencsére nincsenek, a 7v7 fős csatákat ugyanis meglepően egyszerűen tudjuk navigálni, ezáltal még azok is könnyen beletanulhatnak a rendszerbe, akik egyébként egérhez és billentyűzethez vannak szokva. A fejlesztők érezhetően sokat tanulmányozták a World of Tanks Blitz-et - amivel rengeteg tapasztalatot szereztek ezen a téren -, illetve a felhasználók igényeit, hiszen ennél egyszerűbb módszert akarva sem találhattak volna hozzá.

World of Warships Blitz játékteszt - 5. kép

A vezérlés lényege röviden és tömören az, hogy a bal oldalon helyezkednek el a hajónk irányításáért felelős gombok, ezáltal itt kormányozhatjuk jobbra, balra, előre és hátra a ladikunkat, a jobb sarokban pedig a célzáshoz használt gombok kaptak helyet - az egyikkel közelíthetünk, a másikkal lőhetünk -, de ezen az oldalon tudunk fegyvert és lőszert is váltani, ha éppen arra lenne szükségünk. Összességében minden kellemesen komfortos, jól elhelyezett, átgondolt lett, aligha kérhettünk volna ennél jobb megvalósítást.

World of Warships Blitz játékteszt - 6. kép

Mindent összevetve tehát hiába tartottunk tőle egy kicsikét, a World of Warships Blitz egy nagyszerűen sikerült mobiljáték lett. Nyilván vannak még apróbb hiányosságai, amelyek okozhatnak fejtörést, de egy ilyen nagy címtől pontosan ilyen indítást vártunk a platformon. Ha elég erős hardverünk van hozzá, feltétlenül próbáljuk ki, nem fogunk csalódni benne!

A World of Warships Blitz elérhető itt: Google Play | iOS App Store
7 hozzászólás

marco

1 éve, 4 hónapja és 25 napja

Mendez írta:
Van már benne nagy mozgás amúgy? Sokan vannak?
Vannak sokan igen. És most még az ajándék prémiumokat is nagyon dobálja, érdemes benézni.

válasz erre

marco

1 éve, 4 hónapja és 25 napja

Chico írta:
Mivel készültek a screenshotok? Nagyon fura a képarány.

Amúgy nagyon durva hogy ez így mobilon fut, ilyen kinézettel, multiban.
iPhone X

válasz erre

Mendez

1 éve, 4 hónapja és 27 napja

Van már benne nagy mozgás amúgy? Sokan vannak?

válasz erre

Chico

1 éve, 5 hónapja

Mivel készültek a screenshotok? Nagyon fura a képarány.

Amúgy nagyon durva hogy ez így mobilon fut, ilyen kinézettel, multiban.

válasz erre

Bencus86

1 éve, 5 hónapja

Én el is felejtettem hogy jön! De jó hogy teszteltétek.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 5 hónapja

Király teszt lett, egyetértek, iszonyat ****a lett!

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 5 hónapja

De vártam már ezt a tesztet! Egyet értek száz százalékban, nekem megunhatatlan eddig.

válasz erre