Yokai Dungeon játékteszt

2019. augusztus 16.
57.0201
A Super Cat Tales jóvoltából a Neutronized csapatának a nevét sokan foglalták imába az elmúlt néhány hónapban, aminek az oka nem volt más, minthogy bármihez is nyúltak, az kis túlzással arannyá változott. Emiatt örültünk neki annyira, amikor kiderült, hogy az olasz srácok hamarosan valami különös újdonsággal készülnek nekünk, mely Yokai Dungeon címmel most megérkezett, de nevével ellentétben semmi köze sincs a Yokai Watch franchise-hoz.
 


Bár átfedések vannak, az itt található yokaik, és úgy nagy általánosságban az egész koncepció inkább építkezik a japán folklórra, mint az ismert animére, sőt mi több, az egészet egy meglepően kellemes alapra húzták rá a készítők, a főszerepben egy lámpásfesztivállal, ahol elszabadult néhány yokainak nevezett kis rémlény. A nap hősei pedig mi leszünk, egy Tanuki nevű kisfiú oldalán!

Yokai Dungeon játékteszt - 2. kép

Noha nem vádolhatnánk meg a Yokai Dungeon-t azzal, hogy esetleg valami olyan dolgot hozott észrevétlen a játékvilágba, amit korábban még soha nem láthattunk, azonban azt így is ki kell emelnünk, hogy egyszerű alapokra építkezve nagyszerűen hozza a kötelezőt. Mindezt annak ellenére állapíthatjuk meg, hogy tényleg nem kell nagy megfejtésekre gondolnunk vele kapcsolatban, gyakorlatilag egy halálosan egyszerű ügyességi játékról van szó sok-sok pályán át.

Sőt mi több, az ügyességünk mellett leginkább a reflex az, amire szükségünk lesz benne. Minden pályát ugyanis ellepett bizonyos számú yokai, akik egy kisebb labirintusban közlekednek, ahol csak nekünk van hatalmunk ahhoz, hogy odébb lökjünk egy-egy köcsögöt, faládát vagy később más érdekességet. A cél tehát az, hogy mindig becserkésszük a pályán bóklászó teremtményeket, miközben a véletlenszerűen generált szintek mindig újabb és újabb kihívások elé állítanak minket, legyen szó akár új ellenféltípusokról, akár új megoldásokról.

Yokai Dungeon játékteszt - 3. kép

Nehezítéseink tehát folyamatosan akadnak majd, de különösen akkor leszünk nagy pácban, ha beszabadul a pályára egy szabadon bóklászó fő rémség, aki elől vagy elmenekülünk, vagy biztosak lehetünk abban, hogy eltesz minket láb alól. Persze lesz azért segítségünk, ezáltal mindig kilyukadhatunk majd egy boltban, ahol lehetőségünk nyílik különféle dolgokat felszedni vagy megvenni, ezáltal gondoskodhatunk az életerőnkről, de magunkra aggathatunk így egy sor extra képességet is.

A Yokai Dungeon alapvetően nem rossz, de azért akadnak fenntartásaink vele szemben. Az egyik ilyen a túlzott önismétlődés. Hiába változnak a pályák, olyan érzésünk lesz, mintha folyton ugyanoda térnénk vissza, csak kicsit más elrendezéssel, és pár eltérő ellenféllel, ami mellett az sem volt túl szimpatikus, hogy nem sokat foglalkoztak a betanítással, így a sokadik esetben sem tudtam, hogy lehet-e bármit kezdeni a fentebb említett szabadon mászkáló főbb rémlénnyel.

Yokai Dungeon játékteszt - 4. kép

Aprólékosan adagolva, a kellemes retro pixel art grafikával kiegészülve a Yokai Dungeonról azonban elmondhatjuk, hogy egészen jóféle élményt kínál abban az esetben, ha szeretjük a reflexeinkre épülő ügyességi élményeket. Mivel ingyen letölthető, mi ajánljuk, érdemes beszerezni!

A Yokai Dungeon elérhető itt: Google Play | iOS App Store
6 hozzászólás

fonemaker

5 hónapja, 3 hete és 1 napja

Super Cat is nagy király volt, úgy érzem ebben sem fogok csalódni! Na nézzük!

válasz erre

Direktor

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Hát én ennek most neki is állok! Marhára király!

válasz erre

Bencus86

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nagyon bírom az ilyen kinézetű játékokat, már csak ezért is tolom! De a játékélmény rádob egy lapáttal. Nagyon bejön.

válasz erre

Tommy

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nem rossz, játszottam vele kicsit, egész komolyan rá lehet kattanni!

válasz erre

ferencziakos

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Végre egy jó játék. Az elmúlt hüónapokban alig találni ilyet.

válasz erre

Gólem

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nagyon tetszik így első olvasatra! Kipróbálom!

válasz erre