Yo-kai Watch Wibble Wobble játékteszt

2017. április 21.
42.5941
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Yo-kai Watch, vagy magyarul Yo-kai őrzők animét nagyon sokan már most úgy emlegetik, mint egy új Pokémont vagy Yu-Gi-Oh!-t, lévén a 2014-ben elindított rajzfilmsorozat olyan gyorsan hódította meg magának az egész világot - tavaly óta magyarul is látható -, hogy az kis túlzással példátlan. A franchise neve alatt így sorra láttak napvilágot a különféle gyerekjátékok, plüssök és egyéb merchandise termékek, ami mellett csakhamar megjelentek a különféle konzolos és mobiljátékok is, melyekből kis túlzással sosem lehet elegendőt készíteni a mindig újdonságra éhes rajongóknak.
 


Ennek is köszönhető, hogy a Level-5 csapata - akik korábban óriási sikerre vitték az anime videojátékos adaptációját Nintendo 3DS-en -, a napokban egy újabb mobiljátékot dobtak piacra a szériához kapcsolódóan, amely Yo-kai Watch Wibble Wobble címmel bár jól feldolgozza az alapkoncepciót, összességében viszont inkább egy alapos lehúzásnak tekinthető. Merthogy én kis naiv mit vártam a Level-5 neve alatt? Legalább egy olyan szintű szerepjátékot, mint amit Nintendo 3DS-re elkészítettek korábban. S hogy mit kaptam cserébe? Lényegében egy icipicit megbolondított match-3 puzzlert, semmi mást.

Yo-kai Watch Wibble Wobble játékteszt - 2. kép

A Yo-kai Watch Wibble Wobble nagyjából úgy kezdődik, mint ahogyan egykoron az anime indult, avagy gyanútlan kisfiúként vagy kislányként rátalálunk egy automatára, amiből kiszabadítunk egy fogságba esett lelket, avagy egy yo-kait, akivel nekilátunk, hogy felfedezzük a várost, és együtt szabadítsuk meg az utcákat a többi yo-kaitól, akik egyébiránt szeleburdi, felfordulást okozó kis lényecskék. Ehhez ki lehetett volna dolgozni egy zseniális sztorit, egy összetett harc- és fejlődési rendszer, de a Level-5 most érezhetően biztosra, egészen pontosan a biztos és könnyű pénzre utazott, mert ebből semmi sem valósult meg.

A Yo-kai Watch Wibble Wobble keretein belül ugyanis lényegében a match-3 puzzlerekből ismert megoldások várnak ránk annyi különbséggel, hogy négyzetrácsos elrendezés helyett itt egymás hegyén-hátán, egy nagy gömbben gyülekeznek a különféle kis teremtmények, amelyekre rákattintva támadást indíthatunk a szemben álló yo-kaik irányába. Egyesével azonban nem lesz érdemes pufogtatnunk, a cél ugyanis sokkal inkább az, hogy összehúzzuk a tömegesen egymás mellé került, hasonló nyünyüket, aminek az eredménye az lesz, hogy egyesítik erejüket - a játékban ez egy hatalmas fejként jelenik meg a többi kis lény között -, amire rátapicskolva nem elég, hogy nagyobb pukkanást érhetünk el, hanem mindezen felül az ellenfél életerejéből is nagyobb darabkát faraghatunk le.

Yo-kai Watch Wibble Wobble játékteszt - 3. kép

Érdekesség, hogy az ütközetek valós időben zajlanak - közben a yo-kaik is támadnak -, ezáltal minél gyorsabban tudjuk összehúzkodni a kis fejecskéket, annál előbb és annál nagyobb sebzést tudunk bevinni, amit különféle power-upokkal és egyebekkel segíthetünk meg. Ezáltal egy tapintásra rögtön megnövekszik hadseregünk néhány tagja, amivel nagyobbakat sebezhetünk, de később további extrákat is bevethetünk majd, sőt mi több, a kis cukiságokat is fejleszthetjük - alapból fejlődnek minden ütközet után -, de amint újabb yo-kaikat szerzünk meg magunknak, rögtön be is tehetjük őket a saját seregünkbe úgy, hogy valamelyiket kivesszük.

Ezzel juthatunk nagyobb sebzésű figurákhoz, ami nem hátrány, hiszen minél mélyebbre hatolunk majd a városban, annál keményebb ellenfelek várnak ránk, sőt mi több, nem ritkán előfordul majd, hogy egyszerre több yo-kaival is felvegyük a versenyt. Bár mondanám, hogy ezzel egyre izgalmasabb, jobb és változatosabb lesz a játék, de valójában ez egyáltalán nem igaz. Olyannyira nem, hogy a sokadik szinten ugyanolyan unalmas csaták várnak ránk, mint az elsők között, egyszóval nagyon hamar rá lehet unni a végeredményre, amit éppen emiatt csak a nagy fanatikusok fognak értékelni.

Yo-kai Watch Wibble Wobble játékteszt - 4. kép

Persze azért vegyük figyelembe, hogy a Yo-kai Watch Wibble Wobble a nagy név ellenére is ingyen letölthető formában érkezett meg minden platformra, és bár állandó internetkapcsolatot igényel - amiért vigye el a lepra a kiötlőjét -, ellenben én nem találkoztam benne egyetlen reklámmal sem, szóval van azért jó is, rossz is ezen a téren. Sajnos maga a játék is ilyen, bár összességében inkább rossz és unalmas, az ember ugyanis a Nintendo 3DS-re megjelent alkotások után ennél sokkal komolyabb dologra számítana.

A Yo-kai Watch Wibble Wobble elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

peter97

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Na ezt akkor ki is hagyom...

válasz erre

Chico

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Elég negatív lett az értékelése!

válasz erre

Mendez

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Van Yokai mobilra? OMG már szedem is!

válasz erre