A Denuvo a mobiljátékok világába is elhozza a másolásvédelmet

2019. augusztus 22.
7.2431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A PC-s játékok világában már megszokott a másolásvédelem alkalmazása, hiszen ebben a szegmensben annyira elterjedt a kalózkodás, hogy azt a legkülönfélébb módszerekkel próbálják meg visszaszorítani.

Az egyik ilyen a Denuvo másolásvédelmi eljárás, ami természetesen csak ideig-óráig hoz eredményt - a megjelenés után pár héttel így is feltörnek minden játékot -, és sok esetben inkább a tisztességes felhasználókat idegesíti, noha manapság utóbbiról már egyre kevesebbszer szólnak a hírek.

Ennek ellenére is aggasztó azonban, hogy a Denuvo most bejelentette a DRM-rendszer mobiljátékokhoz szánt változatát - legalábbis Androidon -, mely Denuvo Mobile Game Protection név alatt azt a célt szolgálja, hogy ellehetetlenítse a másodkézből szerzett kalózjátékok telepítését.

A Denuvo üzemeltetői szerint a védelem a tisztességes játékosoknak észrevehetetlen lesz, a fejlesztők is könnyedén beépíthetik majd az applikációkba, egyedül a kalózoknak és a csalóknak okoz majd kellemetlen fejtörést.
4 hozzászólás

Reméljük ehhez nem kell majd állandó net mint gépen.

válasz erre

zsenikém

5 éve,

Nagyszerű, nehogy már csak PC-n kelljen szívni vele... Minden játékomat megveszem, soha nem torrent ezek, de ez iszonyat bosszúságot tud okozni.

válasz erre

SamsungFan

5 éve,

Csodás lesz, köszönjük. OMG, a hülyeség az megy.

válasz erre

Direktor

5 éve,

Magyarul folyamatos net kell neki majd. Csodálatos lesz nyaralás alatt vagy épp csak egy repülő úton. Hát kösz, de kösz nem.

válasz erre