A Google Play-nek és az App Store-nak állítana riválist az Epic Games

2018. december 06.
10.7141
Izgalmas terveket szövöget az Epic Games, akik elképesztő vagyonra tettek szert a Fortnite miatt, ezt pedig úgy érték el, hogy közben megkerülték a Google Play kizsákmányoló rendszerét.

Mivel csak úgy dől hozzájuk a pénz, és a közeli jövőben úgy tűnik, ez nem is változik meg, ezért a kiadó merész kezdeményezésbe fogott, lévén úgy döntöttek, hogy saját digitális disztribúciót nyitnak, ami Epic Games Store név alatt először csak PC-re forgalmazna játékokat, azonban szeretnék, ha a későbbiekben mobiljátékokkal is foglalatoskodhatnának, vagyis a Google Play és az App Store ellen mennének.

Persze jogos a kérdés: ki az, aki inkább egy második applikációt telepít játékvásárláshoz, ha ott van már alapból a telefonon valamelyik áruház? Senki, azonban az Epic Games-nek erre is van már ötlete, ezáltal a hírek szerint mindössze 12 százalékos haszonkulccsal dolgoznának, vagyis sokkal kisebb sarcot akasztanának le a fejlesztőktől, mint a Play Áruház vagy az Apple boltja, ezáltal sokan úgy dönthetnek, hogy a nagyobb nyereség reményében inkább csak az Epic Games Store-ban jelentetik meg alkotásukat, ami máris óriási ütőkártya lenne. Izgatottan várjuk, hogy mi lesz majd ezekből a tervekből!
3 hozzászólás

Direktor

8 hónapja, 3 napja

Esélytelen hogy komoly ellenfél legyen. Rögtön be fogják szabályozni.

válasz erre

Bencus86

8 hónapja, 3 napja

Biztos vagyok benne hogy nem fog nekik menni.

válasz erre

peter97

8 hónapja, 4 napja

Nem örülnék neki, hogy lenne még egy plusz hely. És biztos vagyok benne, hogy az Apple és a Google is letörné hamar.

válasz erre