A kínaiak már az amerikaiaknál is többet költenek az App Store-on

2016. október 24.
6.6191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nyilvánosságra hozta legújabb jelentését az App Annie, aminek köszönhetően rengeteg érdekes adatot megtudtunk - többek között - az App Store forgalmáról, így például kiderült, hogy világszerte már messze nem az amerikaiak költenek a legtöbbet a kérdéses boltban.

A jelentés szerint ugyanis a kínai felhasználók nem kevesebb, mint 1,7 milliárd dollárt szórtak el a harmadik negyedév során az App Store keretein belül, amivel alaposan sikerült túltenniük az amerikai rajongókon, akik nem egészen 1,5 milliárd dollárt hagytak ott az Apple boltjában.

Érdekesség, hogy az App Store 2010-es indulása óta folyamatosan Amerika vezette az App Store eladásokat, azonban Kínában olyan nagy népszerűségnek örvend rendszer, hogy idén először az ázsiaiak túlszárnyalták a tengerentúli országot, hovatovább az elemzők úgy vélik, hogy 2020-ig ez az arány még tovább növekedhet majd.

A kínaiak már az amerikaiaknál is többet költenek az App Store-on - 2. kép

Szintén figyelemreméltó az az adat is, amely azt mutatja, hogy egy év alatt mennyivel növekedtek az App Store bevételei a két régióban, hiszen tavaly ilyenkor Kínában még csak 600 millió dollárt költöttek az Apple boltjában, és Amerikában is alig haladta meg ez az érték az 1 milliárdot.
nincs még hozzászólás