A Tencent Kínában megszüntette a PUBG Mobile-t, és egy hazafias alternatívát indított útnak

2019. május 09.
6.5291
Nem volt éppen könnyű dolga az elmúlt hónapokban a Tencent csapatának, miután Kínában blokkolásra került a PUBG Mobile, így hiába játszottak vele több millióan, bevételük nem származhatott belőle.

A Tencent már több mint egy éve várta a jóváhagyást, mely lehetővé tette volna, hogy a PUBG Mobile 70 millió napi aktív felhasználójától megnyíljon feléjük a pénzcsap az in-game vásárlások után, de mivel erre a szigorú kormányzati szabályok nem adtak lehetőséget, drasztikus megoldást választottak.

A csapat ugyanis bejelentette, hogy Kínában megszüntetik a PUBG Mobile-t, és helyére egy terrorizmusellenes tematikával ellátott, a kínai légierőre koncentráló battle royale-t indítanak útnak Game for Peace címmel, mely áprilisban megkapta a bevételi jóváhagyást, tehát sokkal érdemesebb nekik ezzel foglalkozniuk.

Az elemzők szerint ugyanis a Game for Peace egy év alatt akár 1,48 milliárd dolláros bevételt is generálhat, miközben egészen hasonló élményeket kínál, mint a PUBG Mobile, tehát végül mindenki jól jár.
4 hozzászólás

ferencziakos

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Hát ezt megoldották.

válasz erre

SamsungFan

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Inkább a millió bug kipucolásával foglalatoskodnának...

válasz erre

peter97

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ügyesen csinálják.

válasz erre

fonemaker

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Hogy mivaaaaaaan????

válasz erre