Bemutatkozott a Google Stadia: streamelj tripla-A kategóriás játékokat a mobilodra!

2019. március 20.
5.7741
A Google a GDC 2019 részeként bemutatta legújabb videojátékos platformját, mely Google Stadia címmel könnyen lehet, hogy eltörölheti majd az ellentéteket, sőt a határokat is a PC, a konzolok és a mobilok között.

A streamingre alapozott platform ugyanis nem egy direkt hardverre épül, csak a streamelt képet kapjuk meg egy távolban futtatott gépről - melynek teljesítménye állítólag megközelíti a 11 teraflopot, amire jelenleg egyetlen konzol sem képes -, az onnan érkező képet pedig nemcsak PC-n-, hanem akár okostelefonon és táblagépen is fogadhatjuk, illetve irányíthatjuk majd.

A Google Stadia állítólag akár 4K-ban és 60fps-sel is képes lesz majd közvetíteni a képet, a játékok irányításához pedig egy speciális kontrollert álmodott meg a keresőóriás, ami WiFi kapcsolaton keresztül tud telefonunkhoz kapcsolódni.

A Stadián keresztül a Ubisoft és az id Software videojátékait biztosan játszhatjuk majd, olyan címekkel az élen, mint a Doom Eternal vagy az Assassin's Creed Odyssey, de a Google egy fejlesztőcsapatot is felállított annak érdekében, hogy saját tartalmak készülhessenek a platformhoz.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

SamsungFan

4 hónapja, 5 napja

Amikor majd egyszerre játszanak komolyan vele sokan, akkor kezdődnek a bajok. Lag nélkül ez jelenleg elképzelhetetlen egyébként.

válasz erre

Chico

4 hónapja, 5 napja

Esélytelen hogy sikerre vigyék. Eddig mindenki belebukott.

válasz erre

ferencziakos

4 hónapja, 5 napja

Ááááá, ez majd az 5G-n. Addig felejtős nagyon.

válasz erre

fonemaker

4 hónapja, 5 napja

Lehet álmodozni, de ehhez nincs net.

válasz erre

Mendez

4 hónapja, 5 napja

Hááááááát... Őszintén, szerintem ez nem fog jól működni...

válasz erre