Bemutatkozott a Huawei Mate 20 X, egy kifejezetten játékosoknak szánt okostelefon

2018. október 17.
7.4901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Óriási bejelentésekkel szolgált tegnap este Londonban a Huawei, aminek részeként bemutatták az Mate 20 és Mate 20 Pro okostelefonokat, de kifejezetten a mobiljátékosok számára is hoztak egy kis finomságot, mégpedig a Mate 20 X képében.

A Huawei Mate 20 X egy kifejezetten játékosoknak szánt gamer okostelefon, mely nemcsak azért kapta meg a gamer jelzőt, mert ez a divat, hanem valóban olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, ezáltal például egy óriási 7,2 hüvelykes full HD+ AMOLED kijelzőt kapott, ami kis túlzással a táblagépek méretével vetekedik, de mindehhez a nagy akkumulátorral sem spóroltak, a kínai gyártó ugyanis egy 5000 mAh-s telepet tett a gépházba, ami óriási üzemidőt biztosít a készüléknek még terhelés mellett is.

Bemutatkozott a Huawei Mate 20 X, egy kifejezetten játékosoknak szánt okostelefon - 2. kép

A gamer jelzők azonban ezzel még nem értek véget! A Huawei Mate 20X-ben ugyanis azon túl, hogy a bivalyerős Kirin 980-as lapka teljesít szolgálatot - ez jelenleg a piac egyik legerősebb okostelefonos processzora -, a teljesítményét egy speciális, grafén hővezető réteggel ellátott hőkamerás hűtési rendszerrel maximalizálták, méghozzá 6GB RAM és 128GB ROM társaságában.

Bemutatkozott a Huawei Mate 20 X, egy kifejezetten játékosoknak szánt okostelefon - 3. kép

Az eszközön Android 9 operációs rendszer fut EMUI 9 kezelőfelülettel, és miközben a gyártó nem spórolt a tripla kamerarendszeren, az IP53-as védelemről sem kell lemondanunk, de a legjobb, hogy opcionálisan még egy oldalra felcsíptethető gamepad kontrollert is vehetünk majd hozzá, melyen egy analóg joystick mellett egy D-Pad, valamint két extra tűzgomb kapott helyet.

A Bluetooth-csatlakoztatású eszköz árcédulája egyelőre még nem ismert, ellenben az biztos, hogy a Huawei Mate 20 X alapváltozata 900 eurós induló árral rendelkezik majd.
3 hozzászólás

ferencziakos

1 éve, 6 hónapja és 24 napja

Végre valami normális, cucc amit tényleg gamernek lehet nevezni!

válasz erre

Direktor

1 éve, 6 hónapja és 24 napja

Ez egy rohadt komoly cucc lett!

válasz erre

fonemaker

1 éve, 6 hónapja és 25 napja

De durva az az irányító hozzá! Más Huaweire is rámehet vajon?

válasz erre