Bemutatkozott a Nokia 6 okostelefon

2017. január 09.
5.8061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hosszas kihagyás után idén végre valóban visszatér az okostelefonok piacára a Nokia, és bár a készülék már a HMD Global kezei között készül - a Nokia csak felügyeli és minőségileg ellenőrzi a munkát -, a telefon ennek ellenére is figyelmet érdemel.

A szimplán Nokia 6 névre keresztelt készülék valamikor az év elején kerülhet a boltokba - egyelőre csak Kínában -, és átszámítva nagyjából 70 ezer forintot kér érte a gyártó, ami egyáltalán nem sok, ha tudását vesszük alapul.

A Nokia 6 ugyanis egy nyolcmagos, magonként 1,4 GHz-re képes processzorral, valamint 4GB RAM memóriával rendelkezik majd, a 64GB-os háttértára mellett pedig két kamerát is kap, amelyek közül az előlapra szerelt 8 megapixeles, a hátlapi pedig 16 megapixeles lesz.

A készülék 5,5 hüvelykes, Gorilla Glass védelemmel ellátott, full HD felbontásra képes kijelzővel rendelkezik, és már gyárilag Android 7-essel szerelik, küllemének érdekessége pedig az, hogy unibody házát egyetlen alumíniumöntvényből esztergálják a gyárban, amivel nemcsak rendkívüli tartósságot, hanem minőségibb hatást is kelt riválisainál.

Hogy a Nokia 6 nyugaton is megjelenhet-e, azt még nem tudni, de azt igen, hogy a február végi MWC expón további Nokia okostelefonok mutatkozhatnak be - immáron bizonyára a világ többi piacára is.
2 hozzászólás

fonemaker

1 éve, 5 hónapja és 20 napja

Nagyon jól néz ki, itthon is sikeres lenne szerintem.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 5 hónapja és 20 napja

Proci nagyon gyér...

válasz erre