Bemutatkoztak az Apple új okostelefonjai, az iPhone 8 és az iPhone X

2017. szeptember 13.
3.8291
Az Apple tegnap este hivatalosan is bemutatta a cég legújabb okostelefonjait, így rögtön két új iPhone modellről is lehullt a lepel, amelyek az iPhone 8 és az iPhone X lettek, a velük érkező újdonságok pedig mobiljátékos szempontból is sok érdekességgel kecsegtetnek.

Először azonban a tények: jön az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus, amelyek 4,7 és 5,5 hüvelykes Retina Display kijelzőt kapnak, alumínium helyett erős üveg hátlappal, egy vadonatúj, hatmagos processzorral, amely A11 Bionic név alatt két teljesítményre koncentráló és négy fogyasztásra kiélezett maggal rendelkezik majd, és míg előbbiek 25-, utóbbiak 75 százalékkal gyorsabbak a közvetlen elődnél.

A telefon külön grafikus chipet kap, a kamerák tekintetében pedig egy alaposan megújult 12 megapixeles darab kerül bele, méghozzá LTE- és Bluetooth 5.0-s támogatással, vezeték nélküli töltési lehetőséggel, szeptember 22-re esedékes megjelenési dátummal, amihez 699 és 799 dolláros árcédula tartozik a két típus tükrében.

Az Apple az iPhone 8 mellett bejelentette iPhone X nevű csúcsmodelljét is, amely javarészt ugyanazt a hardvert kapja, mint a nyolcas, de a 999 dolláros árhoz 5,8 hüvelykes Super Retina Display kijelzőjű OLED panel társul HDR-támogatással, Home gomb nélküli formában, illetve olyan újdonságokkal, mint a Face ID nevű arcfelismerő rendszer, amihez egy halom szenzor került a telefonba, így fényérzékelő és közelségérzékelő, de infravörös kamera és beépített projektor is vár benne ránk.

Az Apple a bemutató során mindkét készülék esetén nagy figyelmet szentelt arra, hogy a mobiljátékok szempontjából is bemutassák az új iPhone mobilok újdonságait! Az új processzor például a Metal 2 APi által maximálisan támogatni fogja a 3D-s játékot, amit rögtön a Final Fantasy XV: Pocket Edition-nel prezentált a gyártó.

Ezen felül az új iPhone készülékek minden eddiginél nagyobb figyelmet szentelnek a kiterjesztett valóságnak, amihez egy halom új hardveres és szoftveres frissítés érte a telefont, sőt mi több, az Apple garantálta, hogy az új GPU sokkal realisztikusabb, akár 60fps-t produkáló grafikai megjelenítésre is képes lesz majd.

A kiterjesztett valóság kapcsán rögtön láttunk is pár alkotást az Apple részéről, így ott volt a Warhammer 40,000 Freeblade a Pixel Toys csapatától, vagy a The Machines a Directive Gaming-től, ami például 1,2 millió poligonból álló 4K textúrák megjelenítésére is képes lesz a telefonon.
1 hozzászólás

zsenikém

11 hónapja,

Nagyon vártam az új telefonokat. Így a Keynote után azt mondom, nem csak az ára miatt de nagy eséllyel a 8 Plusra váltok. Gyönyörű lett és jobb annyival hogy cseréljék.

Egyébként jól sikerült esemény volt.

válasz erre