Csak Amerikában több mint 210 millió mobiljátékos van!

2019. január 18.
9.7611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Sokan még mindig nem veszik elég komolyan a mobiljátékos piacot, holott egy elképesztő embertömeget felölelő, dinamikusan fejlődő piacról van szó, amit nagyszerűen megmutatnak az NPD legújabb számai is.

Az amerikai hardver- és játékeladások rögzítéséért felelős NPD ugyanis a Sensor Tower csapatának adataira támaszkodva bejelentette, hogy 2018-ban csak Kanadában és az Egyesült Államokban 210,9 millió mobiljátékost számoltak meg, ami azt jelenti, hogy 2017-hez viszonyítva csak tavaly 5 százalékot emelkedett a mobilon játszók száma.

Matt Piscatella, az NPD vezére szerint az Android még Amerikában is népszerűbb platform, mint az iOS, ha az okostelefonokat vesszük számításba, de a táblagépek között már más a helyzet, ott az iOS alapú eszközök vezetik a sort.

Konkrét számok és arányok nem hangzottak el, de az NPD-vezér szerint a mobiljátékos piacnak óriási kilátásai vannak, a bevételek ugyanis folyamatosan emelkednek, a dobogó legfelsőbb fokán pedig olyan játékok állnak, mint a Candy Crush Saga, a Clash of Clans, a Pokémon GO és a Fortnite.
3 hozzászólás

peter97

5 éve, 8 hónapja és 13 napja

Világszinten mennyien lehetünk? meglepett smiley Milliárd körül biztos, nem?

válasz erre

Direktor

5 éve, 8 hónapja és 13 napja

Az egyik legnagyobb biznisz mostanság, akárki akármit is mond.

válasz erre

ferencziakos

5 éve, 8 hónapja és 13 napja

Magyarul a lakosság fele kb? meglepett smiley

válasz erre