Egyre inkább úgy fest, hogy nem fog visszakerülni a Fortnite az App Store-ra

2021. szeptember 11.
93.2941
Yvonne Gonzales Rogers bírónő pénteken döntött az Epic Games és az Apple közötti ügyben, mondván, hogy az Apple már nem kényszerítheti a fejlesztőket arra, hogy saját fizetési rendszerüket használják az alkalmazásaikban.
 

Ez egy olyan döntés, amely óriási hatással lehet a techiparra. Az Apple gyakorlata szerint az értékesítési jutalék akár 30%-át is beszedheti egyes applikáción belüli vásárlás után, és ez a lépés lehetővé tenné a fejlesztőknek, hogy ezt elkerüljék.

Az Apple-t mostantól végleg korlátozzák ebben, és nem tilthatják meg a fejlesztőknek, hogy átirányítsák a felhasználókat a fejlesztők alternatív felületekre a vásárlás során.

Ám az ítélet vegyes volt, mivel a bírónő egy ellenkereset részeként azt is kimondta, hogy az Epicnek 3,6 millió dollár bevételt kell fizetnie az Apple-nek, amelyet visszatartottak a technológiai óriástól, továbbá úgy ítélte meg, hogy az Apple nem monopólium, mint azt a fejlesztő állította.

Mondhatni tehát mindkét oldalon vannak vesztesek, azonban ami a mobiljátékosok számára a legfontosabb konklúzió: nem úgy fest, hogy bármikor is visszakerülhet egyhamar az App Store-ra a szóban forgó battle royale játék.
5 hozzászólás

peter97

3 hónapja, 2 napja

Meglesz ennek a böjtje.

válasz erre

SamsungFan

3 hónapja, 2 napja

Hát ez nagyon kemény.

válasz erre

Ronalddo

3 hónapja, 3 napja

Mindkét oldalon nagy a bukta, bár feltételezem, az Epic ezt bekalkulálta.

válasz erre

Mendez

3 hónapja, 3 napja

Na az durva!

válasz erre

Bencus86

3 hónapja, 3 napja

Hosszútávon az Apple járt sokkal ****abbul. Nagyon kemény döntés, mert ez lefekteti az alapokat a jövőnek az áruházi eladások számára minden platformon.

válasz erre