Indiában tiltólistára került a PUBG Mobile

2020. szeptember 04.
105.0541
Meglepő rendeletet hozott az indiai minisztérium, akik úgy határoztak, hogy több mint 100, Kínához kapcsolódó mobilos applikációt tiltanak be az országban, mert azok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Ebben a tekintetben kifejezetten nonszensznek tűnik, hogy a listára a PUBG Mobile is felkerült, hiszen nem született indoklás arról, hogy milyen formában jelenthet a játék biztonsági kockázatot, de alighanem arról lehet szó, hogy az ország területén több mint 40 millió felhasználója van, illetve hogy a szoftver állítólag engedély nélkül továbbított adatokat Kínába a játékosokról.

A minisztérium szerint a most betiltott közel 120 applikáció - köztük a PUBG Mobile-lal - veszélyezteti India biztonságát, szuverenitását és integritását egyaránt, ami egy TikTok, egy WeChat vagy egy Weibo esetében még csak-csak érthető, de egy mobiljáték kapcsán nehezen.
5 hozzászólás

ferencziakos

2 hónapja,

Cicaharc.

válasz erre

Bencus86

2 hónapja, 1 napja

Ehh, minek ez... Facebookot is be kéne tiltani ennyi erővel.

válasz erre

rDAVE

2 hónapja, 1 napja

fonemaker írta:
Az kemény. Mi ez a nagy Kína szopatás?
India és Kína szomszédok, területi vitával. Idén már haltak is bele katonák az izmozásba. Attól viszont messze vannak, hogy eltűnjenek a kínai termékek a piacukról, a legnagyobb importpartnerük. Betiltják a kínai játékot, szóval most játszhatnak mást a kínai telefonjukon...

válasz erre

fonemaker

2 hónapja, 1 napja

Az kemény. Mi ez a nagy Kína szopatás?

válasz erre

Mendez

2 hónapja, 1 napja

Kellemetlen, mert az egyik legnagyobb piac...

válasz erre