Kínában nem jelenik meg a Diablo Immortal egy gúnyos beszólás miatt

2022. június 21.
66.9011
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Diablo Immortal megjelenését Kínában mindössze néhány nappal a tervezett megjelenés előtt halasztották el, alig egy héttel azután, hogy a népszerű RPG hivatalos Weibo-fiókját betiltották, mert azon gúnyos megjegyzések jelentek meg az ország vezetésével kapcsolatban.

A játék késését a Blizzard jelentette be (fordított verziót linkeltünk) saját kínai blogján, és nem indokolta meg konkrétan, hogy miért csúszik a debüt, mindössze további fejlesztésekre hivatkoznak.

Ez persze elég fura indok, tekintve, hogy a világon mindenhol máshol tökéletesen működik a játék, így a június 23-ára tervezett kínai megjelenés módosítása egyelőre ismeretlen időpontban elég nyilvánvaló. A valódi indok inkább az lehet, hogy a Blizzard Weibo oldalán megjelent egy szöveg, miszerint: "Miért nem lépett le a medve". A Kínai népköztársaság elnökét, Hszi Csin-ping-et gyakran hasonlítják Micimackóhoz, így a célzás eléggé érthető.

A kínai cenzúra erősen csap le azokra, akik ezt a gúnyos jelzőt használják az ország vezetőjére, az említett Weibo fiók is azonnal és indok nélkül felfüggesztésre került.
4 hozzászólás

peter97

1 éve, 11 hónapja és 2 napja

Elképesztő hogy ilyen megtörténhet. szomorú smiley

válasz erre

fonemaker

1 éve, 11 hónapja és 2 napja

Az nagyon kemény! meglepett smiley

válasz erre

Tommy

1 éve, 11 hónapja és 2 napja

Brutális ez a diktatúra! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 11 hónapja és 2 napja


válasz erre