Minden eddiginél erősebb mobilos VR headsettel készül a Qualcomm

2018. február 24.
5.8951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A népszerű mobilos lapkáiról ismert Qualcomm a napokban bejelentette, hogy hamarosan egy újabb ígéretes VR headsettel szeretnék megörvendeztetni a virtuális valóságot kedvelő mobiljátékosokat.

Az újdonságot ismét a GoerTek csapatával közösen tervezték meg, közvetlen elődjével ellentétben azonban nem egy Snapdragon 835, hanem egy Snapdragon 845 lapka kerülhet bele, ami azért nagyon fontos változás, mert az Adreno 630 GPU-val kiegészülve nemcsak sokkal szebb és gyorsabb élményt kínál a felhasználóknak, hanem mindezt lényegesen energiatakarékosabb formában is biztosítja.

A Qualcomm új VR headsetjéről annyit kell még tudni, hogy két darab 1024x1152 pixeles, 120 Hz-es frissítésre képes kijelzőt kapott, de a legmodernebb eszközökhöz hasonlóan találhatunk benne szem- és fejkövető technológiát, amihez az eszköznek nem kell semmiféle külső segédhardver.

Mivel a kérdéses VR headset egyelőre csak egy prototípus, a Qualcomm egy szóval sem beszélt kereskedelmi forgalmazásról - legalábbis ebben a formában -, de szinte biztosak vagyunk abban, hogy még az idén érkezhetnek az első olyan termékek, melyek a gyártó újdonságára épülnek.
3 hozzászólás

Bencus86

6 éve, 8 hónapja és 5 napja

Ez a mobilos VR még nem az igazi...

válasz erre

ÁdámC-Ops

6 éve, 8 hónapja és 6 napja

Egész jól hangzik!röhögő smiley

válasz erre

Femobilos

6 éve, 8 hónapja és 6 napja

Csak árban is legyen baráti...

válasz erre