Mobiljátékként támadt fel Bill Gates legendás autós játéka!

2017. február 04.
5.9261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Bill Gates nevéről az emberek jelentős többségének minden kétséget kizáróan a Microsoft jut az eszébe, és messze nem a játékfejlesztés, márpedig mielőtt milliomos lett volna, a Windows atyja bizony ebbe a szakmába is belekóstolt.

Bill ugyanis még 1981-ben elkészített egy barátjával együtt egy DONKEY.BAS nevű játékot, az akkori BASIC programnyelv segítségével, amelynek részeként az emberek egy versenyautó volánja mögé ülhettek, és az útra tévedő szamarak között szlalomozhattak.

Mivel a játék eltűnt szem elől az utóbbi években, és a modern operációs rendszerek miatt ma már a futtatása is problémát okozhat, ezért egy Johnny Ixe nevű fejlesztő néhány nappal ezelőtt úgy gondolta, hogy feltámasztja a legendát.

Ennek megfelelően újra megalkotta a programot a klasszikus, 8-bites formájában, és felküldte az App Store kínálatába, ahonnan most bárki letöltheti magának 99 cent ellenében.
4 hozzászólás

Mordorer

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

Rögtön meg is mutatta a népnek, milyen jó a basic. mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

Ronda játék de imádni fogom! röhögő smiley

válasz erre

Santonio

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

Mik derülnek ki! meglepett smiley Na ez lesz amúgy az igazi retro game! röhögő smiley

válasz erre

Gólem

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

Bill Gates csinált játékot? meglepett smiley Aztarohadt! meglepett smiley Ez nagyon menő, le is fogom szedni amint elérhető! mosolygó smiley

válasz erre