Páratlanul hosszú élettartamra lesznek képesek a Huawei új akkumulátorai

2016. december 05.
7.8481
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A jelek szerint a sok bejelentett találmány ellenére a Huawei lehet az első, akik a gyakorlatban is forradalmasítják majd az okostelefonok és az egyéb hordozható eszközök akkumulátorait.

A kínai gyártó ugyanis bemutatta a világ első olyan lítium-ion akkumulátorát, amelyet többek között grafénnal dúsítottak annak érdekében, hogy a manapság jellemző 2-3 éves életciklushoz mérten sokkal tovább bírják az aktív használatot, hovatovább akár a 60 Celsius fok feletti hőmérsékletet is elviseljék, ami kereken 10 Celsius fokkal több, mint az eddigi határértékek.

A módszerrel a Huawei megduplázza az akkumulátorok élettartamát, ami azt jelenti, hogy akár 4-6 évig is használhatók lennének a kis battériák, amelyek átlagosan 5 Celsius fokkal hűvösebbek társaiknál, és ha hetekig 60 Celsius fokos hőnek teszik ki őket, akkor sem veszítik el, legfeljebb kapacitásuk 13 százalékát.

Mint ismert, a mai lítium-ion akkumulátorok élettartama átlagosan 2-3 év, ami sajnálatos módon még akkor is igaz, ha a legmagasabb körültekintéssel használják őket. Hogy a Huawei új technológiája mikor jelenhet meg a boltokban, az egyelőre kérdéses, de ipari források szerint már jövőre!

Nézd nagyban ezt a videót!



2 hozzászólás

peter97

7 éve, 11 hónapja és 9 napja

Nekem ez pont nem számít mert évente cserélek mobilt. Hosszabb készenléti és beszélgetési idő kell, jobb aksikkal.

válasz erre

SamsungFan

7 éve, 11 hónapja és 10 napja

Sokkal jobb akksiidő kéne már inkább.

válasz erre