Pert indítottak a Roblox ellen az illetéktelen zenehasználat miatt

2021. június 12.
83.3091
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Pert indított a népszerű Roblox játék ellen a National Music Publishers' Association, mert állítólag engedély nélkül használtak fel számtalan dalt a játékban, amint arról a Variety beszámolt.

A forrás szerint a csoport minimum 200 millió dolláros kártérítést követel olyan dalok bemutatásáért, melyek Ariana Grandetól, Deadmau5-től, Ed Sheerantől, az Imagine Dragons-től, a The Rolling Stones-től és másoktól származnak.

Megjegyezték továbbá, hogy a Roblox napi több mint 42 millió aktív játékossal büszkélkedhet, és hogy a cég nagy erőfeszítéseket tett a művészek fizetésének elkerülése érdekében.

A Roblox számos koncertet tartott játék közben az elmúlt egy évben, beleértve az amerikai rapper, Lil Nas X fellépését 2020 decemberében. A Roblox mögött álló csapat azóta nyilatkozott a témában:

Nem toleráljuk a szerzői jogok megsértését, ezért használjuk a fejlett szűrési technológiát a jogosulatlan felvételek felkutatására és kitiltására. Meglepő és csalódást keltő ez a per, amely alapvető félreértést jelent a Roblox platform működéséről, és erőteljesen megvédjük a Robloxot, miközben a tisztességes megoldás elérésért dolgozunk.
4 hozzászólás

Bencus86

3 éve, 11 napja

Uhh az nagy pénz. meglepett smiley Kíváncsi leszek a végeredményre.

válasz erre

peter97

3 éve, 11 napja

Az kemény! meglepett smiley

válasz erre

zsenikém

3 éve, 11 napja

Az roppant kellemetlen! meglepett smiley De kíváncsi leszek a végkifejletre.

válasz erre

Chico

3 éve, 11 napja

Ha jól értem, a felhasználók teszik be ezeket a zenéket. Ilyen értelemben érdekes per lesz ez.

válasz erre