Project xCloud: hamarosan akár okostelefonon is játszhatunk PC-s és konzolos játékokat

2018. október 09.
6.8371
A Microsoft is úgy döntött a minap, hogy saját játékstreaming szolgáltatást indítanak, így lerántották a leplet a Project xCloud nevű projektről, ami lehetővé teszi, hogy akár egy egyszerű okostelefonon keresztül is játszhassuk a legújabb konzoljátékokat.

A Project xCloud lényege, hogy a játék csak streamelve, az interneten keresztül továbbított digitális tartalomként jut el hozzánk, miközben maguk a programok egy távoli adatközpontban futnak, méghozzá Xbox-konzolokon alapuló gépeken.

A szolgáltatás kapcsán annyi biztos, hogy az Azura technológia jóvoltából biztosított lesz a lagmentesség, valamint az, hogy okostelefonokon és táblagépeken egyaránt lehetőségünk nyílik majd futtatni a segítségével olyan játékokat, mint a Forza-sorozat aktuális epizódjai, mindezt ráadásul nemcsak érintőképernyővel, hanem Xbox-kontrollerrel is.

Sajnos egyelőre nem tudni még, hogy a Project xCloud mikor indulhat, egyáltalán milyen pénzügyi modellt használ majd, de izgatottan várjuk a lehetőséget, hiszen a mobiljátékok fogalmának egy egészen új generációját hozhatná el közénk. Az első nyilvános tesztek jövőre indulnak!

Nézd nagyban ezt a videót!2 hozzászólás

SamsungFan

8 hónapja, 1 napja

Azta mindenit!

válasz erre

peter97

8 hónapja, 1 napja

Ez mekkora okosság!

válasz erre