Sem javítani, sem újrahasznosítani nem lehet az Apple AirPods-ot

2016. december 24.
6.8731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Alig vált elérhetővé a felhasználók számára az Apple legújabb, ismételten csúnyán túlárazott AirPods vezeték nélküli fülhallgatója, az iFixit csapata máris darabjaira szedte szét - illetve szedte volna, hiszen kis túlzással csak törni és vágni tudták a kiegészítőt.

Amint ugyanis a csapat megállapította, az Apple AirPods fülhallgatóját nemcsak szétszedni nagyon nehéz, hanem ebből fakadóan javítani egyenesen lehetetlen, újrahasznosítását pedig szintén ezzel a jelzővel tudnánk illetni.

A csapat például semmilyen csavart vagy egyebet sem talált a fülhallgatón, így kénytelenek voltak például átvágni a műanyag burkolatot ahhoz, hogy megnézzék a belsejét, egyszóval a készülékben, ha tudnánk is valamit cserélni, azt nem tudjuk már többé újra összerakni.

A belső alkatrészeket pedig olcsó kínai módra ragasztó tartja össze, mindegyik nagyon apró és nagyon törékeny, vagyis ha meg is próbálnánk, nem tudnánk javítani, így akár megbontjuk, akár nem, a végén úgyis a kukában landolna a füles, amely párban 160 dollárba kerül.
1 hozzászólás

Gólem

7 éve, 11 hónapja és 13 napja

Korrekt. röhögő smiley

válasz erre