Több mint 1,5 millió dollár kártérítést fizet a Niantic a tavalyi Pokémon GO Fest-botrány miatt

2018. június 06.
12.3621
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Niantic tavaly nyáron egy speciális fesztivállal szerette volna közelebb hozni egymáshoz a Pokémon GO játékosait, ami igencsak felemásra sikeredett, hiszen a rossz szervezés mellett rengetegen potyára mentek el az eseményre, ahol játszani sem tudtak.

A Niantic már akkor felajánlotta, hogy 20 és 100 dollár közötti értékben kártérítést fizet a rajongóknak, amivel mindenki visszakaphatta a PokeCoinok és a legendás Lugia árát, azonban volt, akinek ez sem volt elég.

Egy kaliforniai játékos ugyanis még tavaly pert akasztott a Niantic nyakába, mert elmondása szerint egyrészt Chicagóból utazott el Kaliforniába, másrészt pedig lényegében a semmiért, hiszen órákon át állt sorban, majd miután beengedték a fesztivál területére, ott teljesen használhatatlan volt a Pokémon GO.

A bíróság a minap hozott ítéletet a játékos ügyében, akinek több mint 1,5 millió dolláros kártérítést ítéltek oda a Niantic részéről az elszenvedett sérelmek és problémák miatt.

A Niantic elfogadta az ítéletet, és remélhetőleg tanultak belőle, hiszen idén júliusban ismét megrendezik a Pokémon GO Fest névre keresztelt eseményt.
2 hozzászólás

marco

6 éve, 3 hónapja és 21 napja

zsenikém írta:
Bár az nem sok pénz, akkor is valami. Legalább gesztusértékű.
Ez az összeg EGYETLEN embernek volt ennyi, aki megnyerte a pert. Azért az nem rossz kis vagyon... kacsintó smiley

válasz erre

zsenikém

6 éve, 3 hónapja és 21 napja

Bár az nem sok pénz, akkor is valami. Legalább gesztusértékű.

válasz erre