Unalmas mobilon a virtuális valóság? A Leap Motion majd feldobja!

2016. december 07.
7.3971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hiába öltek a különféle tech cégek mobilokon is dollármilliárdokat a virtuális valóságba, a hírek szerint azonban egyik eszköz sem hozott forradalmi áttörést, de sokak szerint a Leap Motion végre segíthet ebben.

Sokak szerint ugyanis a mobilos VR headsetek nemcsak drágák, hanem mindezen felül képtelenek arra, hogy megfelelően kihasználják a technológiát, de a Leap Motion hamarosan mobilos VR headsetekhez is elérhetővé teheti azt az újdonságot, aminek részeként a játékosok a saját kezeik és ujjaik mozgatásával, kvázi a levegőből irányíthatják majd játékaikat és applikációikat.

A Leap Motion Mobile Platform névre keresztelt újdonság lényege, hogy a felhasználók mobiltelefonjukon csak futtassák az alkalmazásokat, de az irányítást konkrétan kézmozgásukkal, a levegőben kalimpálva kivitelezhessék.

Az újdonság ehhez egy speciális mobilszenzort csatlakoztatna a VR headsethez, amelyeket várhatóan nem a játékosoknak kell beszerezniük külön, hanem a gyártóknak kell gondoskodniuk arról, hogy eszközeik tartalmazzák őket.

A kézmozgáson alapuló irányítástól azt várják a gyártók, hogy sokkal kelendőbbé válnak a mobilos VR headsetek, hiszen a természetes interakció már nem csak a mobiljátékok és az applikációk, hanem akár a videók esetében is megjelenhetne, illetve praktikusabbá válhatna távirányító vagy érintőképernyő használata nélkül.
1 hozzászólás

Mordorer

7 éve, 11 hónapja és 7 napja

Végre valami fejlődés. Egyébként a mobilos VR szerintem sokkal ütősebb tud lenni mint a helyhez kötött. Főleg ilyen megoldásokkal!

válasz erre