Videós reklámok kerülnek a Play Áruházba, és változnak a mobiljátékokon belüli hirdetések is

2018. március 20.
6.5631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Érdekes változásokról számolt be a Google a Play Áruház kapcsán, melyek mindegyike a mobiljátékosokat érinti, éppen ezért mi is fontosnak tartjuk, hogy tudjatok róla, hiszen alapjaiban változik az AdWords és az AdMob hirdetési rendszere.

Az egyik legjelentősebb változás például az lesz, hogy a Play Áruházon belül az egyes mobiljátékokhoz megjelennek a videós reklámok, méghozzá egy "Game Trailers for You" névre keresztelt dobozkában, hogy a felhasználók könnyebben tudják kiválasztani a nekik leginkább tetsző alkotásokat, de meg lehet nyugodni, automatikusan induló videókról szó sincs.

Ezen túlmenően a Google szerint változik majd a mobiljátékokban használható hirdetések rendszere is. A gyakorlat adott marad, tehát a fejlesztők továbbra is nézethetnek velünk reklámokat a további tartalmakért cserébe, ellenben mostantól mi választhatjuk meg, hogy több reklám közül melyiket akarjuk megnézni, sőt mi több, az alkotóknak lehetőségük lesz a hirdetéseket interaktív mini-játékokkal feldobni a nagyobb hatás érdekében.
3 hozzászólás

Mendez

6 éve, 7 hónapja és 9 napja

Hát ezek a változások nem annyira tetszenek. Oké hogy játék közben választhatok reklámot (ez elég fura röhögő smiley) de a Playben ne legyen már reklám, ez mi? röhögő smiley

válasz erre

ferencziakos

6 éve, 7 hónapja és 9 napja

Nem túl jó hírek. Egy Play áruházat nem kéne reklámmal megtölteni, még ha ilyen szerényen akkor sem.

válasz erre

Femobilos

6 éve, 7 hónapja és 9 napja

Utálom a játékokban az egész képernyős reklámnézést, amiben ilyen van azt azonnal törlöm is.

válasz erre