Advertisement

10 film, amikből remek endless runner játék készülhetne

2022. július 10.
90.8551
Az endless runner játékokat talán senkinek nem kell bemutatni, de ha mégis, akkor elég két címet mondanunk: Temple Run és Subway Surfers. Sokan szeretik a mobiljátékosok körében ezt az alműfajt, úgyhogy most mutatunk is tíz filmes franchise-t, melyekből szerintünk remek endless runnerek születhetnének!
 


Terminátor 2: Az ítélet napja

Mit kapunk, ha a Temple Run főszereplőjét, Guy Dangerous-t kicseréljük egy fiatal John Connorra, és a gyilkos majmokat és a romokat a Skynet félelmetes T-1000-esére és egy San Fernando Valley-i árvízvédelmi csatornára cseréljük? Egy kiváló Terminátor 2-témájú végtelenített futójátékot kapsz, amelyben az a feladatod, hogy elmenekülj egy robot alakváltó elől, aki egy 18 kerekű teherautóval üldöz téged.

Star Wars VI - A Jedi visszatér

Ebben nem Luke Skywalker irányítását vennéd át. Valójában egyetlen Jedit sem irányítasz, hanem egy felderítő katonával játszol Endor erdei holdján, és egy gyorsasági motorral kellene kerülgetned a fent említett fénykardos harcost és ikertestvérét, Leiát. Furcsa, hogy még nem láttak ebben koncepciót a játékiparban.

10 film, amikből remek endless runner játék készülhetne - 2. kép

A nagy szökés

Ebben a Temple Run spin-offban a hadifogoly Virgil Hilts kapitány (vagy Steve McQueen, ha úgy tetszik) bőrébe bújhatsz. A célod az lenne, hogy eltávolodj a náci üldözőidtől, és elég messzire utazz, hogy biztonságban átjuss a német határon. A készülék képernyőjén lefelé kell húznod, hogy átcsússz az útakadályok alatt, és felfelé kell húznod, hogy átugorj drótkerítéseket és egyéb akadályokat.

Forrest Gump

Ha csak egyszer is láttad életedben a kiváló Forrest Gumpot, valószínűleg pontosan tudod, hogy mire akarunk kilyukadni ezzel. Azoknak, akik még nem látták ezt a többszörös Oscar-díjas klasszikust, a film elején van egy jelenet, amelyben a fiatal Forrest (teljes lábmerevítővel) kénytelen elmenekülni egy csapat kődobáló, biciklivel közlekedő bunkó elől.

Vissza a jövőbe 2

A Vissza a jövőbe és két folytatásának számos jelenetét adaptálni lehetne egy több mint megfelelő endless runner játékba. Az a jelenet azonban, amely szerintünk a legkönnyebben adaptálható lenne egy sikeres iOS és Android 3D-s endless-runnerré, az Marty McFly második időutazása. Igen, arról az epikus légdeszkás jelenetről beszélünk, amikor Marty-t Biff Tannen kibernetikusan feljavított unokája üldözi egy futurisztikus városban.

Az Oroszlánkirály

A Disney Az oroszlánkirály című filmjében az egyik legszomorúbb jelenet került a filmvászonra. Szinte lehetetlen nem elsírni egy könnycseppet, amikor látjuk, ahogy Mufasa eltűnik a több száz toporgó gnú patái alatt. Ebben a végtelenített futó spin-off játékban a te feladatod az lenne, hogy egy lépéssel a vadállatok előtt maradj.

10 film, amikből remek endless runner játék készülhetne - 3. kép

Jurassic Park

Steven Spielberg 1993-as sci-fi remekműve tele van olyan jelenetekkel, amelyeket kiváló Temple Run-stílusú játékká lehetne alakítani. Milyen menő érzés lenne például egy benzinmotoros dzsippel lehagyni egy T-rexet? Vagy elkapni egy csordányi Gallimimust egy futóversenyen?

Indiana Jones: Az elveszett frigyláda fosztogatói

Amikor Harrison Ford első akciódús Indy-kalandját elképzeljük, nem tudunk nem gondolni a film mára hírhedtté vált sziklás jelenetére. Egy Indiana Jones-stílusú Temple Run játék valószínűleg nem sokban különbözne Imangi vanília élményétől. Csak egy rakás több fedorával és egy-négy humoros poénnal büszkélkedhetne.

A Bourne rejtély

A Bourne rejtély vége felé van egy kiváló jelenet, amikor Matt Damon egy klasszikus Mini Coopert vesz magához, és végigszáguld Párizs forgalmas utcáin, hogy elmeneküljön a rendőrség és a CIA elől. Rövidre fogva a történetet, ez az üldözéses jelenet tökéletes "felvezetésként" szolgálhatna egy rendkívül lebilincselő endless runnerhez.

Aliens

Egy Aliens-témájú Temple Run spin-offban természetesen egy lepukkant űrhajó szűk és sötét folyosóin üldözne téged Hollywood egyik legfélelmetesebb túlvilági ellenfele. Szívesen látnánk valahol egy kis facehuggert is is, a biztonság kedvéért.

10 film, amikből remek endless runner játék készülhetne - 4. kép

3 hozzászólás

SamsungFan

7 hónapja, 1 hete és 1 napja

Alien, tényleg. Az mekkora lenne!

válasz erre

Bencus86

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Bakker, és tényleg! De nagy lenne ha legalább néhány meglenne. Amúgy is bírom az endless runnert.

válasz erre

fonemaker

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Hát ezen most így elmerengtem, legjobban a Jurassic Park jönne be amúgy, T-Rex nonstop üldözne vagy ilyesmi.

válasz erre