5 ok, ami miatt megéri várni az Avatar: Reckoninget

2022. január 16.
133.7481
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A minap hivatalosan is bejelentettek egy vadonatúj mobiljáték az Avatar alapján. Nem, nem az animációs sorozat, hanem a kék Na'vis Avatar alapján. Mint az kiderült az előzetes hírek alapján, egy online alapú alkotásról lesz szó, ami ráadásul lövöldeként fog helyt állni, valamint Avatar: Reckoning lesz a címe. Az a Archosaur Games dolgozik rajta, aki a World of Kings-en és a Dragon Raján is ügyködött, és a tervek szerint idén jelenik meg Androidra és iOS-re. No de miért is éri meg várni rá? Hoztunk öt indokot!


Borzasztóan gazdag az Avatar világa

Sok mindent lehet mondani az Avatarra, de a világában rejlő potenciál vitathatatlan. Mi filmként távolról sem tartjuk egy nagy durranásnak, lévén a nagy erénye főként a 3D maximális kihasználásában leledzett, de legalább egy "korrekt" szintet így is megüt. Azonban ami a világot illeti, az már más tészta, mert abban van még bőven lehetőség.

Mivel nem egy az egyben a film sztoriját fogja adaptálni a játék, így abszolút ott a lehetőség, hogy tágítsák az univerzumot. A kérdés mindössze annyi, hogy vajon egy online alapú lövöldében mennyire lesz erre opció? Nos, a labda fel van dobva, innentől kezdve pedig az Archosaur Games dolga, hogy lecsapja azt.

5 ok, ami miatt megéri várni az Avatar: Reckoninget - 3. kép

Egészen sokszínű játékmenete lehet

Mint azt tudjuk, az Avatar: Reckoning rendelkezni fog PvP szekcióval, azonban akár barátainkkal együtt kooperálva történetküldetésekre is indulhatunk. Bár mi is úgy sejtjük, mint sokan mások, hogy ezek a "történetek" messze nem lesznek annyira kidolgozva, mint azt szeretnénk, de a potenciál itt is teljes mértékben megvan.

Emellett úgy fest, hogy rengetegféle alternatívája lesz a játékosnak arra, hogy beleugorjon az élménybe. Szeretnél szólóban nyomulni? Csak nyugodtan! A haverokkal tolnátok egy-két sztori missziót? Tessék, csak tessék! PvP-znétek, hogy elkenjétek a világ túlsó felén játsszó usereket? A kapuk nyitva állnak.

"Élvonalbeli látványvilág" - vagy valami ilyesmi

Mindig óvatosan kell kezelni azt, amikor egy fejlesztőcsapat a saját programjáról nyilatkozik, mivelhogy ezek sok esetben túlzó lózungok, melyek igencsak távol állnak a valóságtól. Ennek ellenére az alkotóbrigád ígérete szerint az Avatar: Reckoning "élvonalbeli látványvilágot" fog szállítani, amihez egyébiránt az Unreal Engine 4 grafikus motort alkalmazzák.

5 ok, ami miatt megéri várni az Avatar: Reckoninget - 5. kép

Ha ez valóban így lesz, akkor arra lehet készülni már lelkiekben, hogy nem kicsit lesz erőforrás-igényes a szóban forgó szoftver. Ha azonban mégsem lesz annyira nagy szám a külső, akkor meg bár elfut majd többféle mobilon is, de akkor joggal mondhatjuk rá, hogy hazudott a fejlesztőcsapat. Bízzunk a legjobbakban!

Hangolódhatunk az új filmre

Tudjuk jól, hogy vannak, akik várják az Avatar 2-t (illetve a további három folytatást, amik szintén érkeznek madj), azonban az kétségtelen, hogy nagyon leült a hype. Nem véletlenül: több mint 10 év telt el az első rész óta, azóta pedig nem született maradandó eme franchise-on belül. A folytatásokat is évek óta tolják-húzzák, úgyhogy nem sok oka volt még a legnagyobb fanoknak nem tűkön ülve várni a második felvonást.

Azonban most nagyon úgy tűnik, hogy több fronton is megindul a Disney részéről a támadás. Jön új konzolos játék, ilyen-olyan újdonság, és persze az Avatar: Reckoning. Ezek mindegyike segít azon, hogy hangolódjunk az új filmre, ami egy ekkora blockbuster esetében nagyon fontos lehet.

5 ok, ami miatt megéri várni az Avatar: Reckoninget - 6. kép

Felrázhatja végre az állóvizet

Nem akarjuk pesszimistára fogni a dolgot, de azért azt kijelenthetjük, hogy mostanában nagyon állóvíz jellegű a mobiljáték-ipar helyzete. Olyan igazán kiemelkedő alkotások nincsenek, nagy nevű megjelenésekkel nemigen találkozni, leginkább a hírekből kell mazsoláznunk, amik arról szónókolnak, hogy készülnek az ilyen nagy játékok (pl. mobilos Warframe, Dauntless, Apex Legends).

De az Avatar: Reckoning premierje végre egy kis színt vihet ebbe az egészbe. Mert hiába vannak jó dolgok a piacon így is, találni rengeteg kiváló alkotást, de végeredményben kellenek a nagy címek ahhoz, hogy igazán pezsegjen az ipar. A James Cameron filmje alapján készülő játékadaptáció ilyen lehet.
kiderült az előzetes hírek alapján, egy online alapú alkotásról lesz szó, ami ráadásul lövöldeként fog helyt állni, valamint Avatar: Reckoning lesz a címe. Az a Archosaur Games dolgozik rajta, aki a World of Kings-en és a Dragon Raján is ügyködött, és a tervek szerint idén jelenik meg Androidra és iOS-re. No de miért is éri meg várni rá? Hoztunk öt indokot! '>
4 hozzászólás

Mendez

2 éve, 5 hónapja és 9 napja

Nálam nem várós. A film is egy idegesítő **** volt.

válasz erre

SamsungFan

2 éve, 5 hónapja és 10 napja

Várós, mindenképpen nagyon kíváncsi vagyok rá! mosolygó smiley

válasz erre

fonemaker

2 éve, 5 hónapja és 11 napja

Ha a fentieket mind belegyúrnák akkor valüóban nagyszerű játék lenne. Szerintem sajnos nem lesz az. Nagyon sokszor rontják el a nagyszerű alapanyagokat.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 5 hónapja és 11 napja

Én sok jót nem várok tőle, az a helyzet...

válasz erre