5 retro hatású mobiljáték, ami nosztalgikus hangulatot kelt benned

2022. július 17.
55.6011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A retro hatású játékok mindannyiunk szívében ott csücsülnek, hiszen a nosztalgia erős fegyvernek bizonyul, legyen szó bármiről. Éppen ezért összeszedtünk néhány mobilos címet, melyek megidézik a retro hangulatot!


ESWAT City Under Siege Classic

Egy Robocop-témájú 2D platformer, amelyben a játékosok egy sztorimódban járják be a városképet, és ellenségek hordáit győzik le. Játssz Duke Orda szerepében, aki rendőrként tartja fenn a rendet Liberty City utcáin. A játék nehézsége is nő a játék előrehaladtával. Kezdetben emberként játszol. A játék második felében azonban power páncélba öltözhetsz, és egy tekintélyes fegyverarzenállal, például plazmapuskával és rakétákkal mehetsz hamburgerezni.

Akárcsak az előző bejegyzés, ez is tele van hirdetésekkel, amelyek hasznosak lehetnek, amikor a dolgok nehezebbre fordulnak. Egy reklámot megnézve visszatekerheted az időt, és visszacsinálhatod a karakteredben keletkezett károkat. Általában ezek nem jelentenek nagy problémát, mivel nem tolakodóak.

Letöltés: Android | iOS

Tomb of the Mask

Ez egy Pac-Man ihlette retro stílusú endless runner, ahol a játékosok egy sárga sírrablót irányítanak, miközben végtelen függőleges labirintuson vezetik át. Csillagokat, golyókat és érméket kell gyűjtened, miközben elkerülöd a halálos csapdákat és a mozgó veszélyeket.

Nézd nagyban ezt a videót!




Érdemes megjegyezni, hogy a színpadi látványvilág erősen hasonlít a klasszikus Pac-Manre. A karaktereket extra képességekkel fejlesztheted, vagy az érmék segítségével megváltoztathatod a megjelenésedet, és az alapértelmezett tomb raideredből valami érdekesebbet varázsolhatsz.

Letöltés: Android | iOS

Dragon Quest I

A modern JRPG-szcéna egyik ősatyjának tekintik, Akira Toriyama kiemelkedő művészeti stílusával, aki az ikonikus Dragon Ball-sorozattal díszítette fel médiavilágunkat. Tapasztald meg az egyszerű fantasy cselekményt, ahol a kiválasztottat irányítod, aki útnak indul, hogy megölje a nagy gonosz Dragonlordot, és megmentse Alefgard Királyság hercegnőjét.

Kalandod során számos NPC-vel léphetsz kapcsolatba, bebarangolhatod a gyönyörű overworldöt, szörnyekkel harcolhatsz, hogy tapasztalati pontokat, valamint számtalan erőforrást szerezz, amelyekkel továbbléphetsz a következő szakaszba.

Letöltés: Android | iOS

Metal Slug X

A Metal Slug X egyszerűen a Metal Slug 2 enyhe "remake-je", néhány apró változtatással. Marco, Fio, Eri vagy Tarma bőrébe bújva kell játszanod, hogy megállítsd a Lázadó Hadsereg világuralmi tervét. Útközben megküzdhetsz a Lázadó Hadsereg számos korszerű hadigépével, többek között egy kétéltű csatahajóval, egy Godzilla-motívummal ellátott ásatógéppel, egy Leichter Panzerspahwagen (Iron Nokana) és még sok mással.

A játékmenet a lehető leghektikusabb, minden elképzelhető irányból repkedő lövedékek, bombák és gránátok elől kell kitérned. Szerezz fegyver-erőfejlesztéseket (például az ikonikus nehéz géppuskát) vagy használj járműveket, hogy végigrobogj a szakaszokon.

Letöltés: Android | iOS

Racing Moto

Ez a retró stílusú játék keményen megüti azoknak, akik a jó öreg Rally Bike, egy 1988-as retro árkád játék akciójára vágynak. Te egy motoros szerepében játszol, és a célod az, hogy minél tovább túléld az utat, átnavigálva a járművekkel teli, forgalmas utcán. Bónuszpontokat kapsz, ha szűken kikerülöd a szembejövő járműveket.



Ez még nem minden, hiszen minél tovább maradsz életben, annál gyorsabban mész, ami gyorsabb reflexeket igényel. A sok bonyolult frissítési rendszer hiánya miatt a Racing Moto rendkívül könnyen elsajátítható minden korosztály számára. Ideális játék a barátokkal és a családdal egy forró, napsütéses napon, hogy versenyezzenek a legtöbb megtett kilométerért.

Letöltés: Android | iOS

Stardew Valley

Ez az Androidra készült retro játék egy fantasztikus világ kapuját mutatja be, amely egyben mezőgazdasági szimulátor is. Számos terményt termelhetsz, ásványi anyagokat bányászhatsz, interakcióba léphetsz Pelican Town kedves NPC-ivel, udvarolhatsz agglegényeknek/leányasszonyoknak, felfedezheted az évszakok alapján változó, részletekre odafigyelő tulajdonságokkal rendelkező overworldöt, és megölheted a dungeonokban természetesen szaporodó szörnyeket.

A Stardew Valley a gyűjtők álma is, hiszen rengeteg gyűjthető tárgyat, például jogarokat és ereklyéket találhatsz. Legyél a legjobb farmer, és tedd büszkévé néhai nagyapádat! Beépített többjátékos funkcióval is rendelkezik, hogy összekapcsolja az embereket. Társulj össze barátaiddal és családoddal, hogy sikeres farmot vezessetek.

Letöltés: Android | iOS
4 hozzászólás

Mendez

1 éve, 10 hónapja és 24 napja

De ****a gyűjtemény ez is, ment a kedvencekbe! mosolygó smiley

válasz erre

fonemaker

1 éve, 10 hónapja és 24 napja

Végigtolom a listát!

válasz erre

Mordorer

1 éve, 10 hónapja és 25 napja

Király válogatás!

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 10 hónapja és 25 napja

Perfekt lista, köszönjük! mosolygó smiley

válasz erre