Advertisement

5 stúdió, akiktől szívesen látnánk játékot az Apple Arcade-en

2022. május 22.
108.3721
Az Apple Arcade szolgáltatás gőzerővel dübörög, mely folyamatosan szállít egy előfizetős szolgáltatás berkein belül egy olyan mobiljátékos kínálatot, mely abszolút bőségesnek nevezhető. A Game Pass-hez hasonlító megoldás kapcsán most hoztunk egy toplistát, miszerint melyek szerintünk azok a stúdiók, melyeknek abszolút helye lenne a katalógusban. Lássuk is!
 


Playdead

A leginkább a jellegzetes környezeti rejtvényfejtésről, a kifogástalan részletességről és a komor erőszakról ismert Playdeadről könnyű elfelejteni, hogy még mindig csak két játék van a tarsolyában. Pedig a Limbo és az Inside minden idők legelismertebb és legtöbbet emlegetett indie játékai közé tartoznak, így ez egy olyan stúdió, amelyet mindenkinek ismernie kell, és harcolnia kell azért, hogy együtt dolgozhasson vele.

Annak ellenére azonban, hogy a Limbo és az Inside mobilos portjai rendkívül sikeresek voltak, a stúdió bejelentése szerint a következő játékukkal a 2D-s környezetről a teljes 3D-s környezetre váltanak, azt jelenti, hogy a portolás korántsem garantált. Így talán szükség lesz mondjuk az Apple feneketlen tárcájára, hogy ez az álom valóra váljon.

Turtle Rock Studios

A szolid, de bevallottan csalódást okozó Evolve után a Turtle Rock úgy tűnik, hogy a Back 4 Blooddal visszatért az alapokhoz. Ha őszinték akarunk lenni, az Evolve lassú és különösen csúnya halálának nagy része a bizonytalan monetizációs modelljének köszönhető. Több szezonbérlettel, mikrotranzakciókkal a Turtle Rock szörnyekkel teli aszimmetrikus lövöldéjének már az első naptól kezdve ingyenesen kellett volna játszhatónak lennie.

5 stúdió, akiktől szívesen látnánk játékot az Apple Arcade-en - 2. kép

Ha van valami, amit tudunk az előfizetéses szolgáltatásokról, az az, hogy jól el tudják hitetni veled, hogy valamit ingyen kapsz. Hihetetlenül könnyű lehet elfelejteni a havi tízest, amit a Game Pass számládról zippelsz le, amikor elkezdik "ingyen" osztogatni a Ninja Gaiden Blacket.

Hello Games

Ha már az útiterveknél tartunk - mostanra már mindenki ismeri a No Man's Sky katasztrofális megjelenésének és az azt követő visszahatásoknak a történetét. Ugorjunk előre 2019-be, és a Hello Games pihentető, ambiciózus űreposzának hatalmas visszatérése van, ami teljes mértékben a fejlesztő folyamatos támogatásának, frissítéseinek és a rajongókkal való nyílt kommunikációjának köszönhető.

Tudjuk, hogy az Apple azt mondja, hogy a teljesen új játékok finanszírozására összpontosít, de nem lenne jó néha 5 percet játszani a No Man's Sky-t a vonaton, a buszon vagy a vécén? A nem megerőltető játékmenet, a nyugodt hangzás és az egyszerű, de élénk vizuális megjelenítés miatt tökéletesen el tudnánk képzelni, hogy ez egy mobilos címként is remekül működjön.

Rockstar Games

Igen, elég vad ötlet, de nagyon jó oka van annak, hogy a GTA és a Red Dead fejlesztőjét felraktuk erre a listára - ez pedig a GTA: Chinatown Wars. Még 2009-ben adta ki a Rockstar, amely egy lecsupaszított tisztelgés volt a régóta futó GTA-sorozat első néhány bejegyzése előtt. Az egyszerű, elegáns látvány és dizájn - nem is beszélve a játék kiváló üzleti mechanikájáról - még mindig kiemeli a stúdió újabb munkái közül.

5 stúdió, akiktől szívesen látnánk játékot az Apple Arcade-en - 3. kép

A GTA 3, Vice City, San Andreas és Chinatown Wars használható iOS portjai már egy ideje elérhetőek, így egyértelmű, hogy a Rockstar nem ellenzi, hogy a mobilokra is átültesse a játékát.

Lucas Pope

Mivel az Apple előfizetéses szolgáltatása a prémium játékokra összpontosít, úgy vélem, hogy a Papers, Please, The Republia Times és Return of the Obra Dinn mögött álló bajszos elme nagyszerű választás lenne, már csak azért is, mert a jelenlegi kínálatból hiányzik néhány furcsább, kísérletezőbb cím.

Akár útleveleket pecsételsz, hogy életben maradj a Papers, Please-ben, akár papírokat töltesz ki, hogy összerakj egy nagyobb rejtélyt az Obra Dinn-ben, Pope játékai kiválóan alkalmasak arra, hogy hétköznapi tevékenységeket élénk céllal töltsenek fel.
6 hozzászólás

ferencziakos

9 hónapja, 2 napja

Vannak nagy cégek most is benne, szóval simán esélyes.

válasz erre

SamsungFan

9 hónapja, 2 napja

Meg Google Play Passon!

válasz erre

Mendez

9 hónapja, 2 napja

Akkor ezt így sorban kérném is.

válasz erre

Chico

9 hónapja, 3 napja

Hello Games annyira még nem is, de egy Rockstar tényleg adná.

válasz erre

Bencus86

9 hónapja, 3 napja

Korrekt lista, maximálisan egyetértek.

válasz erre

fonemaker

9 hónapja, 3 napja

Nagy királyság lenne ha a Rockstar játékok bekerülnének! Így is a legjobb ilyen szolgáltatás de azért az még dobna ha ingyen GTA lenne!

válasz erre