Ace Racer játékteszt

2023. március 21.
87.5941
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nagyon nagyon régóta tudni lehetett már, hogy versenyjátékot fejlesztenek a NetEase Games-nél, én pedig pont a bejelentése óta várom, hogy megjelenjen. A csapattól megszokott módon az Ace Racer futurisztikus járműveivel és kinézetével, többjátékos módjaival és felemás kampányával csalogatja a játékosokat egy olyan száguldozásra, ahol érdemes 220 fölé menni.


Borzasztóan egyszerű, de nagyszerű formulával dolgozik az Ace Racer, ami először furán is hangozhat és sokaknak egy darabig ijesztő is fog maradni. A szokásos, meglepően részletes karakterkészítés után derül ki a Tutorial-ban, hogy bizony a gázpedál nyomkodására nem lesz gondunk.

Engem is mindig elijeszt ez a dolog, mert így "csak" kanyarodásra, driftelésre, nitrózásra, fékezésre és egy ultimate képesség kihasználására lesz lehetőségünk. De ez is egyfajta játékstílus és valljuk be, mobilon nem is biztos hogy van többre szükség egy ilyen játéknál.

Driftelgetünk driftelgetünk egy kis falnak nekimegyünk

Driftelgetünk driftelgetünk egy kis falnak nekimegyünk


Mielőtt jobban belemélyednénk, van valami amit külön ki kell emelnünk, ez pedig nem más mint a látvány. Egészen döbbenetes let a megvalósítás, a járművek és azok szín-összetételei mellett brutálisan néznek ki a végigversenyezhető pályák.

Kezdve a Japánt idéző kajszifák rózsaszín virágaival ellepett zöldellő utakkal, a monumentális és kanyargós autópályával folytatva, végül pedig a kanyonszerű úttal zárva a sort. A pályák nem olyan hatalmas kiterjedésűek, ennek ellenére azonban rengeteg környezeti elemmel találkozhatunk szerte az utakon.

Hangulatában az igényes játékzenék mellett ezek képesek okozni a kiemelkedő játékélmény fő részét. Belegondolva a gázpedál elhagyása teljesen érthető tényező, mert a játék iszonyúan pörög.

Biztos nem bot olyan névvel, hogy "Pasival"

Biztos nem bot olyan névvel, hogy "Pasival"


Az alap sebesség a 200 lesz, amivel sportautóink dolgoznak, és eme gyorsaság mellett a folyamatos nitrózások és ultimate képességek ezt az értéket csak egyre feljebb fogják tolni. Az említett pedállal pedig az egész folytonosság elveszne, a játék pedig kevésbé tűnne dinamikusnak.

Az egész játékmenet legfontosabb része pedig pont ez a dinamika, ha a gázpedált kéne nyomogatnunk, feltehetően ennyire csodálatos sem lenne az egész játék grafikája, a futurizmusra utaló rengeteg cyberpunk zenével és lila vagy rózsaszín színű effektekkel mindenhol.

Minden jármű rendelkezik ultimate képességgel, ezek alapján három kasztra oszthatóak a kocsik. A kezdetben 31 elérhető járműből egyet választva tudunk elindulni. Ez a bizonyos képesség pedig játékbeli előnyöket biztosít. Vannak járművek melyek a gép által vezérelve gyorsulnak be és veszik be a kanyarokat, vannak olyanok melyek a levegőben repülnek és olyanok is, akik láthatatlanná válnak, így nem lehet nekik menni.

Tiszta fasztendfúrioz

Tiszta fasztendfúrioz


Járműveket macera szerezni, mert vagy drága mulatságként kifizetjük az árát (vagyis mikrotranzakciók vannak bőven), vagy vagyunk olyan szerencsések, hogy dobozból nyitjuk ki őket, esetleg a sok-sok óra játék után kapott kék kártyával, tisztességesen vásároljuk meg őket. Jómagam az utóbbit preferáltam, emiatt javaslom azt, de ennek fényében arra érdemes számítani, hogy egyhamar nem lesz meg az összes verda.

Különböző játékmódok állnak rendelkezésünkre, melyekben róhatjuk az utakat. Ami kezdetben lelombozta a kedvemet, az a Career mód volt. Az ember olyan versenyekre számítana itt, ahol a gép ellen vezérelt, egyre nehezedő futamokban kell a ranglétra tetejéig másznunk, esetleg néha nehezebb futamokban, 1v1-ben kell bizonyítanunk.

Ennek ellenére helyet kapott az említettek helyett egy 24 pályás, csillagokat gyűjtögetős ügyességi mód, ami eléggé következetlen. Mindent maximálisra kell megcsinálnunk, ha ezzel végezni akarunk, én pedig ebbe egy idő után bele is fáradtam. Került a játékba Ranked is, amelyet már egyfelől megszokhattunk a NetEase-től, na de kérem.

Ezt csináljátok utánam! :P

Ezt csináljátok utánam! :P


A nyolcadik szint után nyílik ez csak meg, azt pedig rendesen hajkurászni kell. 4-5 óra játék után éppen hogy elértem ezt a szintet, addig pedig a Practice módban kellett hol botok, hol hús-vér emberek ellen versenyezzek, ahol folyton ugyanaz a 3 pálya ismétlődött a 12-ből, mert a többi 9 még mindig nem érhető el.

A tizenötödik szinttől lesz majd elérhető a Time Attack, de ebből kiindulva, annak elérése az első indítástól számított kb. 9 órába fog kerülni. A játékmód, ami viszont iszonyúan szuper volt, az a Transformation Tussle nevű időszakos mód. Ezek az időszakos módok elérhetőek valameddig, aztán ki tudja, utána mikor találkozunk velük újra.

Perfect. Na mindegy, csak mondom,

Perfect. Na mindegy, csak mondom,


Itt csak hús-vér ellenfelek ellen vagyunk, az alapvetés pedig, hogy a pályákon néhány helyen lehelyezett kék körön átmenve 2 fajta jármű közül választhatunk, melyikkel folytatnánk a versenyt. Megtapasztalni más autók képességeit, olyanokkal játszani, melyekkel valószínű soha nem fogunk (mert szintén limitáltak), ezek mind nagyon szórakoztató játékmóddá teszik ezt.

Az Ace Racer egy nagyon szuper versenyjáték, benne rengeteg nagyon szuper autóval, játékmóddal, futurisztikus megoldással, hangulatos és remek zenékkel. Nyilván messze nem hibátlan játék, mert van néhány furcsasága, de hogy mindenkinek aki szereti az árkád autóverseny játékokat, megér egy próbát, annyi egészen biztos.

Az Ace Racer letöltése itt: Google Play | iOS AppStore
4 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

Már szedem is!

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Végre egy jó autós játék! mosolygó smiley Asphalt mellett nehéz labdába rúgniuk.

válasz erre

Mendez

1 éve, 3 hónapja és 5 napja

Szedem is azonnal!

válasz erre

Bencus86

1 éve, 3 hónapja és 5 napja

Na végre egy jó játélkot is sikerült tesztelni! mosolygó smiley

válasz erre