Alpaca Farm játékteszt

2022. október 11.
93.2811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Tudjuk, mik azok az alpakák? Majdnem lámák, ám jámborabbak, aranyosabbak, mókás arcúak, akik nem köpnek azonnal le, mikor meglátnak. Kivéve engem. Engem nem szeretnek ezek az állatok. Érzik a belőlem kisugárzó furcsaságot, amivel még az övékénél is idétlenebb pofák vágására vagyok képes.


Ezt az ellenszenvet egy logikus megoldással próbáltam meggyógyítani: egy alpaka farm nyitásával, hogy genetikailag is ráerőltessem szerencsétlen állatokra a jelenlétem, ha a puszta megjelenésem ehhez kevés. Azonban nem könnyű egy állatfarmot fenntartani, ezt lássuk be. Kellenek alkalmazottak, bevétel, kaja, pia, szalma, illetve egy mindenhez (is) értő segéd, aki döntéshozási lehetőségeket vet fel, ha éppen elakadok a "magasröptű" terveimmel.

A díszeknél is megjelenik a megszokott ritkasági színskála (zöld, kék, lila, sárga).

A díszeknél is megjelenik a megszokott ritkasági színskála (zöld, kék, lila, sárga).


Szerencsére a nemrég megjelent Alpaca Farm nevezetű mobiljáték tökéletesen mentesít a való életben ezzel járó nyűgök alól, és minden alpakás vágyamat kiélhetem anélkül, hogy fel kellene emelnem terebélyes hátsó fertályam a karosszékemből. Tulajdonképpen egy állattartós alkotást kaptunk, némi automatizált versengéssel megspékelve, a Salt Castle Studio jóvoltából, ahol a szóban forgó gyapjas állatok vannak a középpontban.

Mai tesztünk alanya egy érdekes egyvelege a szintteljesítős és az állatnevelős játékmeneteknek. Alapjáraton a feladatunk, hogy piaci bemutatókon jól teljesítsünk egy kijelölt állattal és egy alkalmazottunkkal. Ehhez azonban szükségünk lesz egy magas megjelenéssel ellátott alpakára és egy nagy értékű szakértelemmel rendelkező alkalmazottra is.

Aki legelőször éri el a megadott vendégszámot, az nyer.

Aki legelőször éri el a megadott vendégszámot, az nyer.


A két főszereplőt fel kell vérteznünk egy standdal, illetve kiegészítőkkel, hogy a célunk teljesítése könnyebb legyen. Ez pedig annyi, hogy a mi bódénkhoz többen jöjjenek oda, mint az ellenfelünkéhez. A standunk vonzereje a kereskedelmi szintjében mutatkozik meg, és ha ez nagyobb, mint az ellenlábasunké, akkor nagy eséllyel fogjuk mi megnyerni a megmérettetést.

Jutalomként pénzt és ládákat kaphatunk, azonban nem lehet csak úgy, ingyen nekimenni ezeknek a piaci kihívásoknak: almára is szükségünk lesz (ez igazából az energia), egyre többre, ahogyan haladunk szintről szintre. Ebből mondjuk nagyon ritkán lesz hiányunk, ugyanis a legtöbb doboz, amit kapunk, az tartalmaz egy nagy rakást ebből a gyümölcsből.

Különböző trendek is befigyelhetnek, megborítva az erőegyensúlyokat.

Különböző trendek is befigyelhetnek, megborítva az erőegyensúlyokat.


Azonban, ha már értékek, miként tudjuk azokat növelni? Nos, jobb alpakákat tenyészteni, vagy venni tudunk. Ha sikerül minimum kettő állatot összeszedni és felépíteni a romantikázó szobából legalább egyet a farmunkon, akkor oda behúzva az alpakák leállnak egymással ... romantikázni (tűnjék ez bármennyire is meglepőnek), melynek egy utód lesz a végeredménye.

Nincs különbségtétel nőstény és hím között, úgyhogy a készítők vagy egy nagyon progresszív hozzáállásnak a képviselői, vagy nem óhajtottak ezzel a részlettel foglalkozni. A leszármazottak a szülők értékeivel dolgoznak egy-két pontos különbséggel alkalomadtán, ezért érdemes magas kinézettel és gyapjúminőséggel ellátott alpakákat betenni a románc-termekbe, és ha szerencsénk van, akkor egy jó számokkal ellátott gyerekkel lepnek meg minket.

Az épületeket lépcsőházakkal és új szobákkal lehet bővíteni.

Az épületeket lépcsőházakkal és új szobákkal lehet bővíteni.


Említettem a gyapjúminőséget is; ez azért fontos, mert ha kopasztásra kerül sor, akkor minél magasabb ez az érték, annál több egységnyi gyapjút fogunk tudni bezsebelni. Erre a nyersanyagra azért van szükség, mivel ebből különféle öltözékek készíthetőek, melyekkel fel tudjuk vértezni a pályákra elküldött alkalmazottakat, bónuszt adva így az értékeikre.

Ám ez még nem minden, ugyanis az ilyen úgynevezett "Trade Show"-k (vagyis a pályák) tematikával is rendelkezhetnek. Ha a meghatározott témához illő díszekkel van ellátva egy stand, akkor az alkalmi bónuszt kap a kinézetére, így nagyobb eséllyel fognak oda menni a vendégek. Ilyen bódékhoz csapható extrákat, egyébként, ládákból tudunk a legbiztosabb módon szerezni.

Az alkalmazottainknak különféle gyapjúból készített termékekkel lehet bónuszokat adni.

Az alkalmazottainknak különféle gyapjúból készített termékekkel lehet bónuszokat adni.


Viszont nem csak szaporítással, avagy az aukciós házban való gyűjtögetéssel fogunk tudni igazán nagyszerű alpakákra szert tenni, hanem a már meglévőkön is dolgozhatunk. Ha van edzőtermünk, illetve szépítő szalonunk, akkor emelhetjük a kinézetüket és a gyapjútermelési képességeiket, no meg egyéb speciális adottságokat is kifejleszthetünk kedvenc állatainknak.

És tulajdonképpen ebből áll a játék. Alpakatenyésztésből és farmépítgetésből. Természetesen rengeteg kiegészítő szoba is megnyílik, ahogyan haladunk a kihívásokkal és fejlesztjük az adminisztrációs irodát. Konyhát, raktárakat, pénztermelőt, istállókat és lakóhelyiségeket is építhetünk, kibővítve így a lehetőségeinket, illetve megnövelve a pénz - és gyümölcstartalékaink maximumát.

A Rushmore hegy helyett Alpaca hegy... sokkal stílusosabb.

A Rushmore hegy helyett Alpaca hegy... sokkal stílusosabb.


A grafika engem a Family Guy-ra emlékeztetett és ez nem biztos, hogy a legjobb dolog, mert nem vagyok oda azért a sorozatért (bár szerencsére a hasonlóságok ezzel be is fejeződnek). Nem teljesen egyértelmű, hogy merre csinál mit a játékos, úgyhogy a különféle kihívások és mellékfeladatok között könnyű elveszni a gyakorlatlan szemnek. Például nekem azt is sokáig kellett keresnem, hogy merre lett eldugva a pénzraktár, ugyanis, ha azt nem bővítjük ki, akkor sosem fogunk tudni annyi lóvét összeszedni, hogy az alapvető helyiségeket akár egy szinttel is megemelhessük.

Ettől függetlenül egy mókás játék az Alpaca Farm. Kicsit lassú, mert várakozni kell az áruk és a szobák elkészítésére, így talán nem fogunk tudni túl messzire jutni egy lendülettel, de arra tökéletes ez a játék, hogy munka közben pár percenként kirántson minket a koncentrációból, és így megajándékozzon minket egy igencsak gyatra produktivitású nappal.

Az Alpaca Farm letöltése itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

SamsungFan

1 éve, 7 hónapja és 23 napja

Hát, egy próbára jó lesz...

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 7 hónapja és 23 napja

Gyerekeknek jó ez, én kihagyom.

válasz erre

Bencus86

1 éve, 7 hónapja és 24 napja

Hát nem az én világom de az unokaöcsém rögtön rákattant ahogy átküldtem neki. röhögő smiley

válasz erre

zsenikém

1 éve, 7 hónapja és 24 napja

Hát ezt ki kell próbálnom! röhögő smiley

válasz erre