Atomic Super Lander játékteszt

2017. március 24.
44.3181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Bár kétség sem férhet hozzá, hogy a mobiljátékok piacán elképesztő mennyiségű oldalnézetes platformert telepíthetünk, ha kedveljük a stílust, azonban csak nagyon ritkán találkozhatunk olyan alaposan kidolgozott darabokkal, amelyek a hőskort idézik fel előttünk, ezáltal nemcsak a játékmenet terén dobják fel az alapokat, hanem ezen túlmenően rendes sztorival és átfogó koncepcióval is rendelkeznek.


A Crescent Moon Games által megalkotott Atomic Super Lander azonban éppen emiatt került nagyon gyorsan és nagyon könnyedén közel a szívemhez, mert végre nemcsak a céltalan harc és menetelés várt benne rám, hanem annál sokkal több. A játékban ugyanis van sztori, annak a sztorinak eleje és vége, miközben a játékmenet is fokozatosan építkezik és nehezedik annak érdekében, hogy egyre komolyabb kihívásokban lehessen részünk.

Atomic Super Lander játékteszt - 2. kép

Az Atomic Super Lander a sztori szerint arról szól, hogy egy idegen létforma rátalált az emberiségre, és mivel potenciális ellenfeleket láttak bennünk, ezért elhatározták, hogy néhány aszteroidát a Föld felé fordítanak annak érdekében, hogy fajunk teljes egészében kipusztulhasson. A játékban csakhamar megismerkedünk a helyzettel, majd ott találjuk magunkat hősünk kiképzésén, aminek során megtanulhatjuk az alkotás irányítását és megismerkedhetünk a játékmenet sajátosságával - méghozzá mindezt egy nagy adag humor társaságában.

Ha a kiképzést teljesítettük, már indulunk is a világűrbe, ahol nem kisebb feladatot kapunk, minthogy landoljunk a Föld felé irányított aszteroidák mindegyikén, ott megtaláljuk az előre kijelölt pontot, majd telepítsünk oda egy atomot, hogy még az előtt felrobbanjon az égitest, mielőtt elérné a Föld légterét. Ennek megfelelően minden bevetésünk a landolással kezdődik, amit érdemes jól kivitelezni, mert a tökéletes befejezés mindig az, ha ugyanezzel az űrhajóval el is tudunk menekülni az aszteroidáról, ám ezt csak úgy tudjuk megtenni, ha nem fejtetőn tettük le a gépezetet, hanem kilövésre készen.

Atomic Super Lander játékteszt - 3. kép

Az Atomic Super Lander igazi savát-borsát persze azt követően élhetjük át, hogy landoltunk a bolygó felszínén, ahol gyűjtögethetünk, ugrabugrálhatunk, ügyeskedhetünk, és miközben plántáljuk az atomot - nagyobb bolygók esetén atomokat -, gyakran összeakadhatunk különféle földönkívüli teremtményekkel is. Ezekkel szemben alapesetben úgy vehetjük fel a harcot, hogy egyszerűen bemosunk nekik egyet, illetve lerúgjuk őket, de a későbbiekben például egy Monster Truck volánja mögé is bevágódhatunk, hogy palacsintát csináljunk ellenfeleinkből.

A legnagyobb kihívást egyébiránt rendszerint ezek a rossz arcú idegenek jelentik majd, akik mellett sokszor meg kell majd szenvednünk az oxigénhiánnyal és a kíméletlenül pergő órával is, aminek köszönhetően minden egyes pályán igazán komoly kihívásban lehet részünk a csodaszép animációk mellett, amelyek rajzfilmes jellege főként az átvezetők során mutatkozik meg igazán.

Atomic Super Lander játékteszt - 4. kép

Ha mindez nem lenne elég, az Atomic Super Lander ezt a kellemesen összetett, kihívásokkal teli és tartalmas élményt mindezen felül még ingyen is garantálja számunkra - legalábbis Androidon -, és ha kilőjük a Wifi-t, akkor még reklámokkal sincs túlzottan elárasztva a végeredmény, egyszóval ha rajongunk a kiváló platformerekért, mindenképpen tegyünk vele egy próbát, mert a határozottan a felső ligában játszik.

Az Atomic Super Lander elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

Chico

7 éve, 8 hónapja és 1 napja

Király game nagyon!

válasz erre

ferencziakos

7 éve, 8 hónapja és 1 napja

Mióta volt róla hír, vártam ezt a tesztet! mosolygó smiley Valami ilyesmire számítottam, szedem is le akkor.

Wifi off! kacsintó smiley

válasz erre