Az 5 legjobb horrorjáték mobilra

2017. január 22.
49.9891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Sokan abban a tévhitben élnek, hogy mobilokra szinte alig jelenik meg értékelhető horrorjáték, ami részben igaz, de ha azt vesszük alapul, hogy a hamarosan érkező Resident Evil 7 előtt szinte csak az Amnesia és a The Evil Within volt, ami kicsit jobban be tudta barnítani az alsónadrágunkat más platformokon, akkor az állítás egy kicsit sántít. Olyannyira, hogy bizony dögivel vannak horrorisztikus mobiljátékok, csak jobban kutatni kell utánuk annak érdekében, hogy a sok szemét között megtaláljuk az értéket.


Amennyiben nincs kedved keresgélni, ellenben szívesen rettegsz telefonnal a kezedben, akkor engedd meg, hogy a figyelmedbe ajánljunk öt olyan mobiljátékot, amelyek alighanem a legijesztőbbek azok közül, amikkel nekünk valaha is dolgunk volt. Habár a lista nyilván szubjektív és a maga nemében kurta is, de hozzászólás formájában nyugodtan bővítsétek ki, ha esetleg szívesen ajánlanátok hasonló stílusú mobiljátékokat másoknak.1. Dungeon Nightmares

Amíg a Five Nights at Freddy's meg nem jelent mobilokra, addig alighanem a Dungeon Nightmares volt a legijesztőbb mobiljáték a piacon, amelyben valóban megtapasztalhatjuk, hogy milyen érzés összezárva lenni egy labirintusban, gyakran teljes sötétségben néhány ijesztő teremtménnyel, miközben a kijutás mellett a folyamatos túlélésért küzdünk - gyakran egy szál gyertyával a kezünkben.

Google Play | iOS App Store2. Dead Trigger 2

A Dead Trigger 2 egy poszt-apokaliptikus világot tár elénk, amelyben a főszereplők természetesen a jól ismert és egyben klisés hörgő-morgó zombik. Ezerszer, sőt annál jóval többször láttunk már ilyen mobiljátékot a múltban - pláne FPS nézetű akcióként -, azonban a Dead Trigger 2 az elődjéhez hasonlóan valami olyan félelmetesen és nyomasztóan tálalja mindezt, hogy garantáltan rettegni fogunk a pályákon a túlélésért küzdve.

Google Play | iOS App Store3. Curse Breakers: Horror Mansion

A Curse Breakers: Horror Mansion a személyes kedvencem, és bár a játék csak Androidra érhető el, ellenben teljesen ingyenesen. A fejtörőkkel gazdagon dúsított, klasszikus point and click alapokra építő alkotásban hősünk oldalán egy szellemektől és más paranormális jelenségektől gazdagon dúsított kastélyt fedezhetünk fel, aminek során szemtől-szemben ismerkedhetünk meg a totális rémülettel, folyamatos nyomasztó hangulat és nagyszerű hangok társaságában.

Google Play4. The Room

A The Room-sorozat minden eddig megjelent része a horror egyik magasiskolájának tekinthető mobilon, amely minden klisét megmozgat annak érdekében, hogy összecsokizott nadrággal markolásszuk telefonunkat. Habár egy kalandjátékkal van dolgunk, amelyhez megannyi fejtörő kapcsolódik, összességében azonban mind a hangulat, mind az ijesztő és sötét jelleg miatt a The Room megérdemli, hogy helyet kapjon ezen a listán.

Google Play | iOS App Store5. Five Nights at Freddy's

Ha a vala készült talán legijesztőbb mobiljátékot keressük a telefonunkra, akkor megkerülhetetlenül be kell cserkésznünk Scott Cawthon sorozatát, a számtalan részt megélt Five Nights at Freddy's-t. A játék bár elsőre barátságosnak tűnik a maga kis állatkáival, de ha leszáll az éjszaka, ezek a kedves kis állatok bizony igazi szörnyeteggé válnak. Nyomasztó hangulat, folyamatos feszültség, őrült hangok... nem is merjük tovább írni, inkább próbáljátok ki!

Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

fonemaker

7 éve, 8 hónapja és 14 napja

Sorban szedem is őket! mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

7 éve, 8 hónapja és 15 napja

Van amit nem is ismertem! meglepett smiley Szuper lista, köszi srácok!

válasz erre

SamsungFan

7 éve, 8 hónapja és 15 napja

Azt hittem már a Five Nights at Freddy's nem is fér fel a listára, erre az a legdurvább! mosolygó smiley Egyetértek!

válasz erre