Battle Bay játékteszt

2017. május 10.
44.8741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Amikor híre ment annak, hogy a Rovio végre valami igazi újdonságot fejleszt, ami elvonatkoztat végre a mérges madaraktól, sőt az ő ellenfeleikként megismert zöld cocáktól is, nagyon sokan lázba jöttek, hiszen a srácok képesek voltak korábban egyszer már valami igazán nagy dolgot letenni az asztalra. Most pedig azt reméltük, hogy újra megtörténik a csoda, és őszintén szólva a Battle Bay már az előzetesek alapján is úgy tűnt, hogy könnyedén sikerjáték lehet belőle, hiszen laza és közérthető játékélményt garantált csinos grafika és jól működő multiplayer mellett.


Sőt mi több, nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a Battle Bay olyasmi lesz, mint egy hadihajókra kiélezett World of Tanks, hiszen lényegében itt is egészen hasonló dolog zajlik majd a pályákon, mint a tankcsaták esetében, csak éppen kis lények vívják ütközeteiket aprócska, felfegyverzett ladikokkal. A játék egyébként nem nagyon magyarázza túl a dolgokat, igazából nem is tudjuk meg, hogy kik ezek a lények, vagy egyáltalán miért is háborúznak egymással, a lényeg az, hogy vannak, és bármikor hajba kapnak, ha van kivel. Ha már a miért úgysem fontos ugye...

Battle Bay játékteszt - 2. kép

A Battle Bay lényegét konkrétan a World of Tanks hasonlattal olyannyira lelőttük már fentebb, hogy nehéz ezek után bármit is írni róla, de azért persze nem hagyjuk annyiban a dolgot. A játékban normál esetben két csapat néz farkasszemet egymással, akik a pálya két végéből megindulnak egymás irányába annak érdekében, hogy végül egy óriási ütközet bontakozzon ki a felek között. Mindenki egy-egy kis hajót irányít, amelyek azon túl, hogy bődületesen lassúak - ez ritka idegesítő pontja a játéknak -, életerővel és eltérő fegyverzettel rendelkeznek.

A lényeg, hogy próbáljunk meg mindig ügyesen manőverezni, kitérni a találatok elől, és minél több lövést bevinni az ellenséges hajóknak. Ehhez többféle fegyver áll majd a rendelkezésünkre - legalábbis magasabb szinteken -, amelyeknek minden lövés után szükségük van egy kis időre ahhoz, hogy újra használhassuk őket, éppen ezért már itt érdemes jól kiválasztani, hogy milyen, de még inkább mennyi ágyút és egyebet rendszeresítünk magunknak. Vannak ugyanis gyorsan töltő, de keveset sebző darabok, és lassan töltő, ellenben jelentősebb életerőt megzabáló típusok is. Véleményem szerint egyik véglet sem túl jó alternatíva, nekem legalábbis az jött be, amikor több fegyver volt a fedélzeten, így majdnem folyamatosan tudtam tüzelni velük.

Battle Bay játékteszt - 3. kép

A Battle Bay egyébiránt bár lehetőséget ad a taktikázásra, összességében azonban szerintem inkább szól az önzőzésről, legalábbis nekem ritkán volt olyan élményem, amikor valakivel összefogva üldözőbe vettünk volna egy ellenséget a gyorsabb likvidálás érdekében. A csapatmunka javítását illetően tehát van még hová fejlődnie a játéknak annak ellenére is, hogy csatlakozhatunk guildekhez, melyek között már most sok magyar találni! Persze ennél is borzasztóbb, hogy a matchmaking valami szörnyű lett, ezáltal bár akadtak kiegyensúlyozott csaták, de főként a kezdőket gyakran rakja be a játék sokkal erősebb csapatokba, ahol ezeknek a harcosoknak esélyük sem lesz.

Mint minden hasonszőrű multis címnek, úgy természetesen a Battle Bay-nek is van egy nagyon alapos fejlődési rendszere, ami hosszabb távon komoly húzóerőt és szavatosságot garantál a játéknak. Azon túl, hogy itt aztán egy zsák pénzt elkölthetünk, minden meccs után is garantáltan tudunk ezt-azt venni kis hajónkra, így hol fegyvereket, hol ezek fejlesztéseit az erősebb sebzés vagy a jobb célzás reményében, de persze hajónkat is turbózhatjuk kicsit az életerő, vagy a csigatempó gyorsításával. A játék egyébiránt az irányítás terén nagyon egyszerű, bal kézzel vezetjük a hajót, jobb kézzel pedig fegyvert választunk, célzunk és tüzelünk, miközben a képernyőn nagyszerűen elrendezett formában láthatjuk az állást, a többi harcos helyzetét és állapotát, egyszóval a Rovio valami elképesztően alapos munkát végzett ezen a téren is.

Battle Bay játékteszt - 4. kép

Mindez pedig a Battle Bay teljes egészéről elmondható! Bár nagyon sok hasonló multis cím van mobilokra, ellenben ennek van egy olyan elképesztő bája és varázsa - talán a kiegyensúlyozott játékmenet, talán a sok lehetőség miatt -, hogy azonnal beszippantja az embert. Bár a matchmakingen még sokat kell finomítani, és a hajókat is felgyorsíthatná a Rovio, ellenben a szerverek gyorsak, az ütközetek élvezetesek, egyszóval a Battle Bay-nek minden esélye megvan arra, hogy olyan sikert arasson a mobiljátékosok körében, mint például egy World of Tanks PC-n és konzolokon.

A Battle Bay elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

Mordorer

7 éve, 6 hónapja és 12 napja

Egészen hihetetlen hogy ki tudtak lépni az Angry BIrds érából. Nekem teszt alapján tetszik, le is húzom.

válasz erre

fonemaker

7 éve, 6 hónapja és 12 napja

Hát ez nagyon pofás, bejön! mosolygó smiley

válasz erre