Advertisement

Beszéljünk a Poppy Playtime jelenségről - hagyjuk játszani vele a gyerkőcöt?

2022. július 31.
74.6601
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Amikor a gyerekek az interneten játszanak, akkor népszerűbb játékokat mutatnak be. Jelenleg a Poppy Playtime egy népszerű játék, hátborzongató kinézetű, plüssállat-szerű lényekkel, ami a végén még a gyermekedet is magával ragadhatja. Talán elgondolkodtál azon, hogy ez a játék alkalmas-e gyerekeknek, vagy érdemes-e játszaniuk vele, ezért merüljünk el a Poppy Playtime-ban.
Advertisement


Maga a játék nem rendelkezik PG besorolással, de a fejlesztők szerint 8 éves kortól ajánlott. Az ESRB 13 éves kortól, míg a PEGI 12 éves kortól alkalmasnak minősítette a játékot. Az ESRB egy önszabályozó szervezet, amely kor- és tartalmi besorolásokat ad ki, kifejezetten a videojátékokhoz az Egyesült Államokban és Kanadában.

A PEGI ennek a minősítési rendszernek az európai változata, amely az alkalmazásokat és videojátékokat korhatár-ajánlással, tartalom alapján minősíti. Ezt érdemes figyelembe vennie egy szülőnek, amikor eldönti, hogy gyermeke elég idős-e ahhoz, hogy játsszon velük. Miért olyan népszerű a Poppy Playtime a gyerekek körében?

Beszéljünk a Poppy Playtime jelenségről - hagyjuk játszani vele a gyerkőcöt? - 2. kép

A Poppy Playtime a gyerekek körében nagyon népszerű a témája miatt. Maga a játék egy horror és puzzle játék, amelyben a játékos egy elhagyott játékgyárban és környékén nyomozást old meg, és megpróbálja kideríteni, mi történt. Az elhagyott játékok, az aranyos, de kissé hátborzongató plüssállatok és a játék színes jellege a kisgyerekek számára is vonzó.

Ezzel együtt még mindig vannak ijesztő képek, és a játékmenet stílusa olyan, amely a stressz és a szorongás érzését kelti. A Poppy Playtime-ban nincs vér vagy vér, de a gyermekjátékok használata ijesztő módon történik, ami megváltoztathatja a fiatalabb gyerekek játékokkal való kapcsolatát.

Mit kell tudniuk a szülőknek erről a jelenségről, játékról? Ha gyermeked Poppy Playtime-ot játszik, és úgy érzed, hogy még túl fiatal a játékhoz, vagy rosszul reagál, gondoskodjn arról, hogy beszéljen vele az érzéseiről, beszéld meg vele, hogy ezek nem valódiak, és nyugtasd meg, hogy a játéktól függetlenül biztonságban van. Ezek a tippek segíthetnek abban, hogy gyermek nyugodt maradjon, ha rosszul reagál a képekre és a játékmenetre.

Beszéljünk a Poppy Playtime jelenségről - hagyjuk játszani vele a gyerkőcöt? - 3. kép

Érdemes figyelni, hogy a Poppy Playtime milyen változatait játssza a gyerkőc. Ha a Robloxon vagy a Minecrafton, akkor a játéknak vannak nem hivatalos, ingyenes változatai, amelyeket nem az eredeti fejlesztő készített. Ezek a nem szabályozott verziók több véres vagy más, ijesztő képeket tartalmazhatnak, amelyek eltérhetnek a hivatalos játéktól.

Ha aggódsz a gyermeked játékképessége miatt, maradjon a hivatalos verzióknál, mielőtt engednéd, hogy felfedezze a rajongók által készített változatokat, hátha azok sokkal ijesztőbbek, mint az eredeti.

Nem ez az első alkalom, hogy egy alapvetően nem feltétlenül gyerekeknek való fenomén átveszi az uralmat a gyerkőcök körében. Gondoljunk csak a mindenféle creepypastákra, vagy éppenséggel az előző évtized horror-robbanására, a Slendermanre, ami a YouTube-os tartalmak miatt óriási népszerűségre tett szert a fiataloknál.

Éppen ezért ezzel a cikkel most szerettünk volna segíteni mindenkinek, akinél esetleg van gyerek a házban, és érdekli a Poppy Playtime jelenség. Nem feltétlenül a játéktól való eltiltás a megfelelő lépés (valljuk be, mi is sokan Doomoztunk és GTA-ztunk gyerekként), hanem az odafigyelés, törődés, gondoskodás.
Advertisement
4 hozzászólás

Bencus86

1 éve, 5 hónapja és 8 napja

Jesszus, be****tam a képen. Ez keményebb mint a Momo.

válasz erre

peter97

1 éve, 5 hónapja és 8 napja

Én ezzel még nem is találkoztam de már keresem is!!

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 5 hónapja és 8 napja

Menj már, ez tényleg nem korosztályos cucc?

válasz erre

Mordorer

1 éve, 5 hónapja és 8 napja

Ez mennyire para már!

válasz erre