Advertisement

Dead Corps 2 játékteszt

2016. november 12.
46.6631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ha FPS, akkor PC. Én már csak ilyen őskövület vagyok, és bár elismerem, hogy konzolon is vannak nagyszerű belső nézetes akciójátékok, elég csak Xbox-on a Halo-ra, vagy PlayStation-ön a Killzone-ra gondolni, de az efféle címeket a leghatékonyabban billentyűzettel és egérrel irányíthatjuk.
Advertisement


Míg azonban konzolon hajlandó vagyok elismerni a stílus létjogosultságát, azt soha nem fogom megérteni, hogy mi visz rá egy fejlesztőcsapatot arra, hogy FPS-t készítsen érintőképernyőre, ergo éppen okostelefonra.

Dead Corps 2 játékteszt - 2. kép

A Disrupted Logic Interactive márpedig megtette, és szívem szerint a fejemet verném a falba - az övükét meg pláne -, amiért voltam olyan balga és meggondolatlan, hogy előzetes gameplay felvételek és egyebek nélkül letöltöttem, illetve kipróbáltam alkotásukat, ami a legjobb jóindulattal sem nevezhető többnek egy ócska próbálkozásnál, még annak ellenére sem, hogy egy második részről, ergo valaminek a folytatásáról beszélünk. De kérdem én: ha ez ennyire rossz - igen, a rossz helyett az sz-betűs szót akartam használni -, akkor milyen lehetett az első?

Úgy döntöttem, hogy inkább nem akarom megtudni, annak ellenére sem, hogy a Dead Corps 2 az elgondolás tekintetében nem rossz - még ha történetből nem is jutott neki semmi. Adottak az FPS alapok, a belső nézet, valamint a zombis koncepció. A lényeg, hogy egy meglehetősen szűkös helyen próbáljuk meg túlélni az egyre nagyobb létszámban ránk támadó élőhalottak hullámait, amihez felhasználhatunk mindenféle fegyvert, így a közelharci ütő-vágó alkalmatosságoktól kezdve a lőfegyverekig bezárólag bármit, miközben a pályákon több helyen is tudunk muníciót és életerőt tölteni, ha esetleg pár hörgő-morgó galád megharapott volna.

Dead Corps 2 játékteszt - 3. kép

A Dead Corps 2 tehát működőképes lehetne, de nem az, mert a megvalósítás szánalmas és kritikán aluli lett egyben! Az egy dolog ugyanis, hogy a zombik úgy mozognak és támadnak, mint a marionett bábuk, simán átmennek a falon, vagy átlógnak rajta és úgy támadnak, az viszont már gáz, hogy egy akcióra kiélezett alkotásban a harcrendszer mindössze annyiból áll, hogy ütünk és lövünk. Nincs védekezés, nincsenek gyengébb és erősebb támadások, csak üssünk, húzzuk a ravaszt, aztán majd lesz valami. Elárulunk egy titkot: uninstall lesz, semmi más. Az pedig külön parádés, amikor a két hullám között van 5-6 másodpercünk muníciót gyűjteni és szusszanni egyet. Lehetetlenség!

A helyzetet tovább rontja, hogy a játék irányíthatatlan. Nem túlzás, egyszerűen képtelenség vele játszani. A virtuális joystickok hol reagálnak, hol nem, a tárgyakkal lehetetlen normálisan interakcióba lépni, a kamerát esélytelen elviselhető állásba hozni, a célzás pedig nagyjából olyan lehetetlen dolog, mint egy barna medvével snapszerozni New York közepén. Persze az jó dolog, hogy a játék ingyenes, de. Ez pedig egy nagyon fontos de! Csak akkor töltheted le a többi részét, ha megadod az e-mail címedet jelszavastól, mindenestől. Mondanom sem kell, ezt a legnagyobb biztonsági intézkedések ellenére sem kellene bevállalnia senkinek, maximum kamu accounttal.

Dead Corps 2 játékteszt - 4. kép

Mit is mondhatnék összegzésként a Dead Corps 2-ről? Sok játékot láttam már életemben, meg nem tudnám számolni, hogy mennyivel játszottam is korábban - mobilon pláne -, de ennél rosszabbal talán még soha nem találkoztam. Ha a barátaidat meg akarod szívatni, ajánld a figyelmükbe, de amúgy jó messzire kerüld el!

A Dead Corps 2 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
Advertisement
2 hozzászólás

peter97

6 éve, 9 hónapja és 10 napja

Óóóó pedig azt hittem hogy valami nagyon pozitív teszt lesz! Kár érte, hiányzik egy igazán jó FPS mobilra is. Bár a Quake azért elfut...

válasz erre

Mendez

6 éve, 9 hónapja és 10 napja

Egy újabb játék amit ki kell hagynom. Köszi!

válasz erre