Devilian játékteszt

2016. december 16.
45.4341
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Diablo-klón mobilra? Na persze! - gondoltam magamban, amikor először találkoztam a Gamevil által fejlesztett Devilian nevével, illetve a hozzá kapcsolódó hangzatos kijelentésekkel. Mivel azonban a Blizzard sorozata minden idők egyik legkedvesebb alkotása számomra, ezért nem hagyott nyugodni a gondolat, méghozzá olyannyira nem, hogy végül le is töltöttem magamnak a játékot, ami bár ijesztően nagy helyet foglal a javításokkal együtt, de ma már legalább értem, hogy miért.


Pályafutásom során ugyanis bár sokszor rádöbbentem már arra, hogy a mobiljátékok milyen elképesztő fejlődésen mentek keresztül az elmúlt néhány évben, de a Devilian ráébresztett arra, hogy mostanság ismét sikerült egy magasabb szintre lépniük a fejlesztőknek, mert amit a Gamevil letett az asztalra, attól nekem személy szerint leesett az állam. Mindez pedig mind a játékélmény, mind a tartalom, mind a küllem tekintetében helytálló megállapítás.

Devilian játékteszt - 2. kép

A Devilian egy sötét fantáziavilágba kalauzoló hack and slash akció-szerepjáték, amivel kapcsolatban egy pillanatig sem túlzás a Diablo-klón kifejezés, hiszen számomra az alkotás hangulata is már a Blizzard remekművét idézte fel, hát még a készítők által lefestett világ. Ezt talán úgy tudnám a legjobban lefesteni előttetek, hogy ha az említett legenda valahol Ázsiában készült volna, és anime hatásokkal lenne felhígítva, akkor nagyjából meg is kapnánk a Devilian-t, amelyben orbitális fegyverekkel ellátott harcosok - összesen háromféle hős -, sötét világok és gusztustalan szörnyek sokasága található meg az egyszerű békaemberektől kezdve a hatalmas démonokig bezárólag.

A játék tehát kis túlzással már a koncepciójával sokakat megvehet kilóra - én konkrétan a bevezető animációtól majdnem eldobtam a telefont, hiszen tripla-A kategóriás címek esetében nem látunk sokszor ilyent -, de azért ami igazán szimpatikus benne, az határozottan a játékmenet, amelyben a kampány mód mellett külön questek és természetesen többjátékos párbajok is várnak ránk. Habár sok ilyen játék esetében az egyjátékos mód rendszerint arra szolgál, hogy felkészítsen minket a multis ütközetekre, a Devilian ez alól is kivétel, hiszen 15 különféle világ egyenként 9 pályája vár ránk ahhoz, hogy kiélhessük vérontás utáni vágyunkat, és noha összetett sztori nem vár ránk, a rövid zónák teljesítése - valóban alig egy-két perces helyszínekről van szó - így is nagyszerű élményt nyújt majd.

Devilian játékteszt - 3. kép

Persze mindez mit sem érne egy megfelelően összetett játékmenet nélkül! A Devilian szerencsére ezen a téren sem vall szégyent! Kiválasztott hősünket egyrészt pofonegyszerű irányítani - virtuális joystick van a bal kezünknél, és a támadás gombok a jobbnál -, miközben a látvány és az átláthatóság a döntött felső nézetből kifolyólag folyamatosan a maximumon van. Mivel egy hack and slash akcióról van szó, ezért érdemes minél jobban ismerni különleges képességeinket, illetve mivel használatuk után csak egy kis idő elteltével alkalmazhatjuk őket újra, ezért mindegyikkel úgy taktikázni, hogy pont a megfelelő időben a rendelkezésünkre álljanak.

A játékban azonban van egy kis csavar, hiszen hősünkből kihozhatjuk gonosz énjét is, amit ráadásul korlátlanul váltogathatunk, és mivel ez a csúf oldal is rendelkezik saját képességekkel, ezért a taktikai lehetőségeink tárháza még tovább növelhető. Arról nem is beszélve, hogy természetesen hősünket, ezáltal felszerelését és képességeit folyamatosan fejleszthetjük, amivel egyre keményebbé és jobbá válhatunk a pályákon, de a személyes kedvencem az volt, amikor egy csúf démont elpusztítva szellemalakban magam mellé állíthattam az adott rémséget, és speciális támadás során előhívhattam, ha kellett.

Devilian játékteszt - 4. kép

A Devilian mindezt ráadásul elképesztő tartalom társaságában garantálja, így Dagobert bácsi módjára úszkálhatunk majd a páncélokban és a fejlesztésekben, miközben a kampány mellett mehetünk raidelni, vívhatunk az arénában, de kipróbálhatjuk magunkat a napi dungeonokban és a pokoli toronyban is. Egyszóval a Devilian egy méltatlanul kevés figyelemben részesített, meglepően szép, összetett és kellemes mobiljáték, amely tökéletes pótlék lehet abban az esetben, ha szeretnénk a jövőben a buszon, az iskolában vagy akár a WC-n ülve is a Diablo III-hoz hasonló élményt átélni.

A Devilian elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Mendez

7 éve, 11 hónapja és 19 napja

Ez rohadt jó játék!!! meglepett smiley

válasz erre

Mordorer

7 éve, 11 hónapja és 20 napja

Nagyon jól hangzik! Mikrotranzakció van benne?

válasz erre

Gólem

7 éve, 11 hónapja és 20 napja

Wow ez már hírben is nagyon bejött de így teszt alapján kötelező! mosolygó smiley

válasz erre