Ezek most a legjobb kalandjátékok mobilra

2021. február 21.
112.3761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Aki rendszeres olvasónk, az bizonyára tisztában van vele, hogy a kalandjátékok műfaja a gyengénk. Nem véletlenül, hiszen már a kilencvenes években, amikor még mobiltelefonokról is csak álmodozni mertünk, arról pedig még álmodni sem, hogy egyszer ilyen kis kütyükön élvezhetjük kedvenc elfoglaltságunkat, na szóval mi már akkor rabjai voltunk a point and click kalandjátékoknak, ott voltunk a stílus aranykoránál, amikor a LucasArts képtelen volt hibázni, amikor egymás után érkeztek a jobbnál-jobb művek.


Napokig tudnánk mesélni nektek, hogy milyen óriási élmények fűznek minket olyan alkotásokhoz, mint a Monkey Island, a Day of the Tentacle, a Grim Fandango, a Sam & Max: Hit the Road vagy a Full Throttle. A gyomrunk is beleremeg, ha visszagonulnunk: ezeknek hála milyen nagyszerű volt gyermeknek lenni. Emiatt már régóta terveztünk nektek egy cikket, melyben összegyűjtjük, hogy szerintünk melyek jelenelg mobilon a legjobb kalandjátékok. A lista persze szubjektív, bátran tegyétek hozzá a magatokét a hozzászólás szekcióban!Thimbleweed Park

A fenti bevezetés után talán nem meglepő, hogy rögtön elsőként a Thimbleweed Park neve bukkan fel a listánkon. Ez a klasszikus point and click kalandjáték ugyanis elképesztő nosztalgiát váltott ki belőlünk már az első kipróbálás során, méghozzá nem véletlenül, hiszen mind az irányítás, mind a megjelenés, mind a komplex dialógusok, de még a fejtörők terén is a LucasArts klasszikusait juttatta eszünkbe. Kár, hogy még nem készült folytatás!

Google Play | iOS App StoreThe Silent Age

Hogy változatos összeállításunk legyen, fontosnak tartjuk a fizetős alkotások mellett kiemelni az ingyenes megoldásokat is. Ezek közül a The Silent Age alighanem az egyik legjobb, amivel valaha dolgunk volt. Ebben az alkotásban a disztopikus jövőbe utazhatunk egy időutazós sztorival a középpontban, mely a hetvenes évek és a jövő egyfajta keveredéseként zseniális fejtörőkkel, szuper történettel és igazi point and click őrülettel kecsegtet nekünk.

Google Play | iOS App StoreMachinarium

A Machinariumot fejlesztő cseh Amanita Design-t jelenleg a piac egyik legtehetségesebb indie kalandjáték-gyárosának tekintjük, mert bármihez is nyúlnak, az igazi zsenialitás lesz. Imádjuk a Samorost-ot, a Creaks-et, a Botaniculát, a Chuchelt, de a legnagyobb kedvencünk a Machinarium, mely minden tekintetben a klasszikus point and click kalandokat juttatta eszünkbe a pixelvadászattal, a szuper fejtörőkkel, de a kellemes megjelenést is az előnyök közé vehetjük.

Google Play | iOS App StoreThe Inner World

Noha modern megjelenéssel rendelkezik, azonban a 2D-s point and click kalandjátékok világában a The Inner World az egyik legnagyobb modern kedvencünk. Nem véletlen, hogy eredetileg PC-n kezdte életét és rengeteg nagyszerű díjat bezsebelt már, hiszen sajátos világa, története és nagyszerű fejtörői előttünk kivétel nélkül az aranykort idézték fel. Gyakran előkerül nálunk, és aki szereti a műfajt, az biztosan nagy kedvencre talál benne.

Google Play | iOS App StoreBroken Sword

A Broken Sword már annak idején is óriási kedvencünk volt, így egyszerűen nem volt szívünk lehagyni listánkról, hiszen hiába nem egy friss megjelenés, de nem véletlenül kapott annak idején BAFTA díjat, mint az egyik legjobb point and click kaland. A Templomosokkal foglalkozó nagyszerű sztori, a szuper feladványok, a mai szemmel is kellemes látványvilág mind-mind a szívünknek kedvesek, azt pedig még mindig nem hisszük el, hogy a két kezünkben tartva, gyakorlatilag bárhol játszhatunk vele.

Google Play | iOS App Store

Ha kiegészítenéd a mi listánkat valamivel, ne tartsd magadban, oszd meg velünk és a közösséggel egy hozzászólásban!
6 hozzászólás

Chico

3 éve, 4 hónapja és 26 napja

Ultimate toplist. mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 4 hónapja és 27 napja

ferencziakos írta:
Beyond a Steel Sky kimaradását fel sem foghatom. kacsintó smiley
Gondolom mert az csak Apple Arcade-ben van. Sajnos. szomorú smiley

válasz erre

Mordorer

3 éve, 5 hónapja

Perfekt lista! Jöhetne egy két régi Lucasarts játék is mobilra...

válasz erre

peter97

3 éve, 5 hónapja

Szuper cikk, köszi az összefoglalót!

válasz erre

Bencus86

3 éve, 5 hónapja

Egész korrekt lista lett!

válasz erre

ferencziakos

3 éve, 5 hónapja

Beyond a Steel Sky kimaradását fel sem foghatom. kacsintó smiley

válasz erre