Ezek voltak 2021 legnagyobb mobiljátékos csalódásai

2021. december 26.
124.3041
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ismét eltelt egy év, és természetesen megint csak megannyi mobiljátékkal gazdagodtuk. Rengeteg igazi csemegét kaptunk, számos izgalmas hír jött, de sajnos nem minden fenékig tejfel. Nem egyszer kellett nagyot csalódnunk a 2021-es felhozatalban, és mint minden évben, úgy most is előhozakodtuk az idei év legnagyobb csalódásaival. Lássuk is, hogym ik voltak ezek!


Queen: Rock Tour

Amikor egy olyan legendás zenekarral a főszerepben érkezik játék, mint a Queen, akkor joggal várjuk el, hogy az bizony legyen egy minőségi darab. Semmiféle negatív előjel nem volt, így jogosan számított rá mindenki, hogy a Queen: Rock Tour egy pazar darab lesz, hovatovább kiszolgálják a rajongókat. Ennek ellenére egy kellemetlen játékmenettel megspékelt massza lett, ami konkrétan megalázza a zenekar hírnevét.

Nagyon sajnáljuk, hogy ilyenre sikeredett a végeredmény, főleg hogy egyébként nem volt magas az a bizonyos léc, amit meg kellett volna ugrani. Mindössze annyira lett volna szükség, hogy méltó módon közelítsék meg a zenekart, és olyan játékot alakítsanak ki a Queen renoméja köré, ami felér a hírnevükhöz. Erre kaptunk egy elolcsóskodott, gagyi valamit. Borzasztó.

Nézd nagyban ezt a videót!




The Walking Dead: Survivors

Nyilván lehet mutogatni, hogy a The Walking Dead sorozat sem képvisel különösebben semmiféle nívót az utóbbi években, azonban a képregény konzisztens minősége mellett azért arra számítottunk, hogy születik majd egy méltó mobiljáték. Ennek ellenére sikerült ismételten csalódást okozni ezen IP friss adaptációjával, ahogyan azt tették már a különféle stúdiók sokszor a The Walking Dead kapcsán.

A grafikával és a hangokkal még nem is lenne gond, és néhány rajongót is kiszolgálhat, a probléma azonban megint a fantáziátlanságból adódik. Merthogy ez nem több, mint egy bázisépítős tucatjáték. Semmi egyediség nincs benne, ráadásul a mikrotranzakciók is szép számmal meglapulnak benne. Jött azóta nem kevés tartalomfrissítés, de okkal tesszük fel a kérdést: miért nem lehetett nagyobb munkát beleölni?



Combat Master

Az eredetileg nagy Call of Duty Mobile gyilkosként beharangozott Combat Masterhez értelemszerűen nagyon nagy elvárásokat támasztott a mobiljátékos közösség. Nem véletlen, hiszen ha belegondolunk, a verseny mindig jó, és a Call of Duty Mobile nem igazán rendelkezik jelenleg méltó kihívóval. Jött aztán a Combat Master, és... hát, maradjunk annyiban, hogy egy ordas nagy marketingszöveg volt mindössze a COD-gyilkos frázis.

Minden probléma legfőképp a játékmenetből ered, illetve hogy a tartalomhiány tekintetében iszonyatosan gyorsan dögunalomba fullad a koncepció. Emellett audiovizuál élményben is elmarad a "minőségi" jelzőtől a Combat Master, és ismét bebizonyosodott, hogy egy újabb nagyotmondással kellett szembesülnünk. Egyértelműen 2021 egyik legnagyobb mobiljátékos csalódása.



The Lord of the Rings: Rise to War

Tavaly még a legvártabb mobiljátékok között emlegettük, idén pedig a legnagyobb csalódások között van felsorolva a The Lord of the Rings: Rise to War. Talán eme lista legfájdalmasabb csalódásáról van szó, mivelhogy gyakorlatilag sikerre volt ítélve az alapkoncepció. Egy, A gyűrűk ura alapján készült stratégia, mely minden ízében szolgáltatja a franchise aspektusait.

De sikerült mégis elrontani. Ahogyan a The Walking Dead: Survivors egy tucat bázisépítős cucc volt, addig a szóban forgó alany nem más, mint egy tucat mobilos stratégia. Amiben várnunk kell ,hogy lejárjanak a számlálók. Amiben építkezni kell. Amiben sorra kapjuk a pofonokat a mikrotranzakciók tekintetében. Amiben konkrétan semmiféle epikusság nem leledzik, ahogyan azt várnánk a könyvek vagy filmek alapján.



Project Cars GO

Bár a The Lord of the Rings: Rise to War volt számunkra a legfájdalmasabb csalódás 2021-ben, a Project Cars GO határozottan a legnagyobb blama az idei évből. Akkora bukásnak tekinthető, amire rég volt példa utoljára ekkora volumenben. Az egy dolog, hogy mellőz mindent, amit megszerettünk eme neves autóversenyzős franchise-tól, de sok szempontból sikerült meggyaláznia is azt.

Már alapból az is érthetetlen, hogy miért kellett reflex-versenyzésre felhúzni az egész receptet, tekintve hogy pillanatok alatt unalmassá válik, de hogy konkrétan szinte minden sebből vérzik, az egyenesen arcpirító. Sokáig hivatkozási pont lesz a Project Cars GO annak kapcsán, hogy hogyan lehet megszégyeníteni egy ekkora IP-t egy elbaltázott mobilos spin-off képében.



Ezek lennének hát szerintünk a legnagyobb mobiljátékos csalódások 2021-ben, azonban mindenképp osszátok meg velünk a kommentszekcióban, hogy szerintetek mik voltak azok, amik még ráférnének erre a listára. Egyetértetek a felsoroltakkal?
7 hozzászólás

Gólem

2 éve, 5 hónapja és 9 napja

Idén csak csalódás volt! röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

2 éve, 5 hónapja és 10 napja

Gyakorlatilag minden csalódás volt. röhögő smiley

válasz erre

ferencziakos

2 éve, 5 hónapja és 10 napja

Nem is jut hirtelen eszembe olyan ami nem volt csalódás. röhögő smiley

válasz erre

Mendez

2 éve, 5 hónapja és 11 napja

Project Cars nagyon nagy csalódás. Nekem az volt a legdurvább idén.

válasz erre

SamsungFan

2 éve, 5 hónapja és 11 napja

Sajnos csalódásból sokkal több volt idén mint kellemes meglepetésből... szomorú smiley

válasz erre

fonemaker

2 éve, 5 hónapja és 11 napja

Jól sikerültet sokkal nehezebb lenne felsorolni. röhögő smiley

válasz erre

peter97

2 éve, 5 hónapja és 11 napja

És ezek csak azok a címek amiket az ember tulajdonképpen várt is.. röhögő smiley Rengeteg **** játék készül mostanában.

válasz erre