Filmek, amik alapján nem készült még igazán meghatározó mobiljáték - 3. rész

2022. február 20.
118.9831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Vissza-visszatérő cikksorozatunk legújabb epizódjával jelentkezünk, melyben megint csak azon filmes franchise-okat vesszük elő a fiókból, melyek szerény véleményünk szerint megérdemelnének valamiféle mobiljátékot, amit echte definitívnek lehet nevezni. Hogy mit kell ez alatt érteni? Hogy egy igencsak meghatározó, minőségi, kiemelkedő darab formájában adaptálják az adott brandet. Sajnos ritkán születik ilyen minőségi adaptáció, azonban a latolgatás mezejére tévedünk, ahol ezzel a témával foglalkozunk. Lássuk is az aktuális négy címet!


A Karib-tenger kalózai

A Johnny Depp főszereplésével készült A Karib-tenger kalózai filmek (melyekből a legnagyobb valószínűséggel nem fogunk többet látni, köszönhetően a drágalátos feleségének, aki elásta a karrierjét) sokak szívébe belopta magát egy csapásra, és rengeteg egyéb médiumon is terjeszkedett időközben - igen, többek között a videojátékos szcénában is.

Filmek, amik alapján nem készült még igazán meghatározó mobiljáték - 3. rész - 2. kép

Merthogy nem egy játékos próbálkozás volt, mind konzolos, mind mobilos fronton. Volt LEGO-adaptáció, volt menedzselős móka, volt komolyabban vett kalandjáték, de valahogy egyik sem akart összeállni, mobilon meg pláne nincs meg az a definitív játék a franchise alapján, amit a rajongók úgy isten igazából megérdemelnének.

X-Men

Túl egyszerű lufi lett volna bedobni a komplett Marvel brandet, főleg hogy így nem is lenne igaz feltétlenül az állítás. A Marvel már kapott definitív mobiljátékokat többször is, és mivel tudjuk jól, hogy manapság a Disney szereti egy égisz alatt kezelni az összes brandjét, így az X-Ment is nyugodtan idesorolhatnánk, hiszen több Marvel-mobiljátékban feltűntek a mutánsok.

Filmek, amik alapján nem készült még igazán meghatározó mobiljáték - 3. rész - 3. kép

Ennek ellenére mi nem szeretnénk, ha ennyivel ki lehetne bújni a dolog alól, elnézve hogy az X-Mennek igenis különálló brandként is meg kell állnia a helyét, és nem csak besúvasztva a tömegbe a többi Marvel-karakter sorába. Szeretnénk már látni egy igazi, jópofa X-Men mobiljátékot, benne Küklopsszal, Ciklonnal, Vadóccal, Deadpoollal, X-Professzorral, Rozsomákkal, és még sorolni lehetne.

Halálos iramban

Bár a filmek nagyon sok esetben egy bazári vidámparki mutatványt hivatottak megidézni, egy valami vitathatatlan - borzasztóan sokféle őrület rejlik eme franchise potenciáljában. Éppen ezért furcsa, hogy valahogy nem igazán született még sem konzolos, sem mobilos fronton méltó, definitív adaptáció, holott bőven elférve.

Filmek, amik alapján nem készült még igazán meghatározó mobiljáték - 3. rész - 4. kép

Főleg most egyébként, hogy mind a Need For Speed, mind a Burnout sorozat takaréklángon fut (sőt a Burnout gyakorlatilag ki is lett iktatva), így még azt sem nagyon lehetne mondani, hogy lenne riválisa a piacon. Csak gondoljatok bele: azért hatalmas szórakozás lenne átélni a filmek egyes jeleneteit, nemdebár?

A majmok bolygója

Talán ezt nem sokan láttátok jönni, hiszen ha felvetődik, hogy milyen filmes franchise-okból szülessen videojátékos adaptáció, akkor sok minden más előbb kerül terítékre, mint A majmok bolygója. Nem adja könnyen magát a téma, de főleg a modernkori friss trilógia miatt mi abszolút el tudnánk képzelni, hogy egy hatalmas mobiljáték kikerekedjen belőle.

Filmek, amik alapján nem készült még igazán meghatározó mobiljáték - 3. rész - 5. kép

Többféle műfajban is simán megállná a helyét. Akár TPS-ként, akár menedzserjátékként, akár narratív kalandjátékként, ahol döntéseket kell hoznunk. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, azonban mivel most már jó pár éve filmes fronton sem nyúltak a szériához, így sajnos nem mostanában lesz játék sem belőle vélhetően.

Ezeket szedtük hát össze így a harmadik felvonásra, azonban bőven benne van a pakliban, hogy még további részeket fog szülni ez a kis cikksorozat, elnézve a tényt, hogy számtalan franchise van még, amit meg lehetne nevezni. Ti miből látnátok szívesen egy mobiljátékos adaptációt?

Olvasd el a cikksorozat első két részét:

Filmek, amik alapján nem készült még igazán meghatározó mobiljáték
Filmek, amik alapján nem készült még igazán meghatározó mobiljáték - 2. rész
4 hozzászólás

Direktor

2 éve, 4 hónapja

Bakker alapvetően fel sem tűnik, mennyi jó filmből nincs játék. Ne írjatok több ilyen cikket, mert elszomorodok. röhögő smiley

válasz erre

Mendez

2 éve, 4 hónapja és 2 napja

Majmok bolgyója kegyetlen jó alapanyag. Gondolom ott jogi okok miatt nincs játék egyelőre.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 4 hónapja és 4 napja

Halálos iramban mondjuk nem hiányzik, de a többi nagyon jó alapanyag!

válasz erre

ferencziakos

2 éve, 4 hónapja és 4 napja

Ez az egyik legjobb mobilgamer sorozat! És egyben a legszomorúbb is. röhögő smiley

válasz erre