Gigantosaurus Dino World játékteszt

2022. április 26.
115.8511
A gyerek egy ijesztő lény; számomra legalábbis. Megszületik, a szülő, főleg manapság, telefonnal, tablettel lefoglalja, mert neki nem szóltak arról, hogy foglalkozni is kell ezekkel az entitásokkal, majd megtanulják használni a számítógépet, belezavarodnak a League of Legends-be, neveletlenül viselkednek, és persze mindezt az én csapatomban teszik.
 


Talán ezért is ódzkodom ettől a mérhetetlen felelősségvállalástól. Hisz én sem vagyok több egy nagyra nőtt gyereknél; ha lesz sajátom, hogyan fogom szerencsétlent könyvekre szoktatni, illetve a videojátékoktól óvni? Nekem is elég volt csupán egyetlen játék (ami ráadásul egy DOS-os, 3D-snek tűnő Tetris klón volt) megpillantása ahhoz, hogy örökre elveszett esetnek tituláljanak szüleim.

A játékosvilág viszont ismeri ezt a modern trendet, ebből fakadóan pedig rengeteg gyerekjáték kerül a piacra, főleg a mobilos platformokra. Fenti állításomból kiindulva, miért-is-ne alapon meglestem, mégis milyen videojátékos mókákat készítenek gyermekeknek? Végső soron nem csalódtam, ugyanis mai tesztünk alanya, a Gigantosaurus Dino World egy elfogadható alkotásra sikeredett, azonban valami nem stimmelt vele.

Hát ez aztán a súlyos kihívás.

Hát ez aztán a súlyos kihívás.


Aki nem ismerné (valószínű senki), a Gigantosaurus egy Netflix-es sorozat, ami 2019 óta megy, közepes sikernek örvendve. A történet négy dínócsemete, Rocky, Mazu, Tiny és Bill kalandjait követi, melyek általában egy ősragadozó, T-rex klón körül forognak, miközben a készítők rengeteg okos gondolatot próbálnak a nézőnek átadni. A sorozat egyébként Jonny Duddle, nagysikerű író és illusztrátor könyvei alapján készült.

A Gigantosaurus Dino World-ben, nem meglepő módon, ismét megjelenik a négy főhős, a címben is szereplő méretes monstrum mellett. Feladatunk minijátékokat teljesíteni, hogy egy animált minisztori epizódjait megnyithassuk. Ezek a kihívások nevetségesen egyszerűek, és mind ismerős dolgokat hoznak el nekünk: háromsávos "endless runner"-eket, ami messze áll a végtelentől, kirakós feladatokat, "Whack-a-mole" típusú növénycsapdosást, illetve találd-meg-a-megfelelő-testrészt játékokhoz is lesz szerencsénk.

Bumm a fejbe... bár a dínót érdemes nem eltalálni.

Bumm a fejbe... bár a dínót érdemes nem eltalálni.


Ez roppantmód kevésnek érződik (mert az is), főleg, mivel minden egyes megmérettetés másodpercek alatt véget ér. Ha pedig véletlenül elbaltáznánk, akkor azonnal újrapróbálkozhatunk zéró büntetés nélkül. Néhány megnyitott fejezet után, mondjuk, végig kell nézni egy reklámot, de ezek legtöbbjét idő előtt ki lehet nyomni, így túlságosan sok irritációt nem fognak okozni nekünk.

Előbb-utóbb ki fogunk fogyni az elérhető történetekből. Rengeteg lehetőség van még jelen, piros lakatokkal lekötve, de azokhoz nincs hozzáférése az egyszerű halandónak. Bizony, az ingyenes verzió csupán egy demó, bár túlságosan is "jól" játszható ahhoz, hogy annak lehessen nevezni. A készítők megmutatják, hogy milyen "érdekes" játékmechanikák vannak eldugva alkotásukban és mily kellemes animációkkal, illetve aranyos karakterekkel találkozhatunk.

A kis videó-szösszenetek rövidek, de esztétikusak és érdekesek.

A kis videó-szösszenetek rövidek, de esztétikusak és érdekesek.


Azonban mielőtt túlságosan is belelendülnénk, elvágódik a cérna, és ott maradunk a nagy kérdéssel: venni, vagy nem venni. Reklámnézéssel nem lehet a piros lakatokat eltávolítani, itt bizony nem lehet megúszni a valós pénz kiadását, ám, aki befizet, az nemcsak hirdetésmentesen kukkolhatja az elismerésre méltó animációs mese epizódjait, hanem az összes piros lakat is le fog esni. Továbbá a fejlesztők némi ihletet is merítettek az MMO játékokból.

Előfizetéses lehetőségeink vannak, havi, illetve évi rendszerességű, melyért cserébe, állandó frissítéseket ígér az Outright Games Limited, a hű követőknek. Ezután elérhetővé válik az összes többi játékmód is, nagyjából megháromszorozva az opcióinkat, ezzel kissé színesebbé téve a játékot, melyet el kell követnünk, mindegyik meg nem nézett videó előtt.

Még egy rendkívül nehéz kihívás.

Még egy rendkívül nehéz kihívás.


Ez a struktúra tökéletes a gyerekek számára, hisz belátom, én is szórakoztatónak találtam az animációkat, ám nem biztos, hogy meglesz nekik a szükséges nyelvtudásuk ahhoz, hogy igazán ki tudják élvezni a mese adta élményt. Mondjuk valószínű még így is le lehet őket kötni, hisz én is rettenetesen jól elszórakoztam a Cartoon Network-kel, 25 évvel ezelőtt, annak ellenére, hogy lövésem sem volt, mit hablatyoltak a karakterek a TV-ben.

A minijátékok rendkívül primitívek, van rá esély, hogy a kicsiket el fogják tudni szórakoztatni. Szóval számukra nagy valószínűséggel be fog találni a Gigantosaurus Dino World. De, ha tényleg ezt a dínós franchise-ot szeretnénk szerencsétlenekkel megismertetni, akkor inkább a Switch-re, avagy a Steam-re kiadott változatot prezentáljuk nekik. Ott több a móka, még, ha nincsenek is grandiózus képsorozatok.

A Gigantosaurus Dino World letöltése itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

SamsungFan

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Pofás amúgy nagyon.

válasz erre

Mendez

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Én belevetem magam, nincs mese.

válasz erre

Chico

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Cuki, csak nem nekem.

válasz erre

Ronalddo

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Woooooooow de gyorsan kijött ez a teszt!

Sajna gondoltam, hogy ez gyerekeknek lesz csak igazi élmény, pedig amúgy tök jól néz ki!

válasz erre