Advertisement

Haldoklik az aksid? Íme pár tuti tipp, amivel feltámaszthatod!

2017. március 19.
43.3491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ha a birtokunkban lévő okostelefon nem éppen mai darab már, akkor bizonyára észrevettük, hogy az akkumulátora sem bírja már annyira a gyűrődést, mint újkorában. Ez nem feltétlenül a mi hibánk, hiszen minden akkunak megvan a maga egészséges élettartama, azonban ha egyik napról a másikra jelentkezett a probléma, esetleg a készülék még elég új ahhoz, hogy ilyent produkáljon, akkor ott valami gond állhat a háttérben.
Advertisement


Persze nem kell rögtön megijedni, ha haldoklik az aksid, sőt nem is kell azonnal a boltba rohanni, hogy újat vegyünk, hiszen rengeteg apró trükk létezik arra az esetre, hogy a problémás akkumulátort esetleg feltámasszuk. Persze a hatás és a siker nem minden esetben garantált, azonban egy próbát megér, így mi személy szerint az alábbi lehetőségeket ajánlanánk a figyelmedbe.

Haldoklik az aksid? Íme pár tuti tipp, amivel feltámaszthatod! - 2. kép

1. Kezdjük egy újraindítással!

Bár nagyon fapados tippnek tűnhet sokak számára, rengetegen vannak olyanok, akik soha nem szokták újraindítani, vagy kikapcsolni a telefonjukat. A mai okostelefonok márpedig úgy működnek, mint a számítógépek, ezáltal minél tovább használjuk őket, annál jobban sűrűsödik a háttértáruk és a memóriájuk olyan dolgokkal, melyeket még manuálisan sem lehet kilőni. Ilyenkor jót tesz egy újraindítás, de ha ez sem hozna eredményt, kapcsoljuk ki egy éjszakára, hátha az hatásosabb lesz.

2. Kalibráljuk az aksit!

Ha haldoklik az aksid, egy kalibrálás nagy valószínűséggel segítséget jelenthet abban, hogy újra életre keljen. Ez nem egy ördögtől való módszer, mindössze annyit kell tenned, hogy egy újraindítás után feltöltöd 100 százalékra, majd teljesen lemeríted annyira, hogy a telefon kikapcsoljon. Ezután töltsd fel ismét 100 százalékra, majd kapcsold ki, és kapcsold be. Sok esetben az akkumulátornak észhez kell térnie ilyesmitől.

3. Használj kalibráló szoftvert!

A fapados kalibrálás mellett ma már rengeteg programot is találunk az App Store és a Google Play kínálatában is, ami azt a célt szolgálja, hogy a haldokló akkumulátort életre keltse. Bár érdemes vigyázni, mert sok a kamu applikáció, de ha átfutjuk a két bolt véleményezési szekcióját, akkor biztosan találunk majd egy-két hasznosabbat, amivel hatékonyan feltámaszthatunk egy aksit. Az ilyen programok rendszerint közérthetőek és egyszerűek, ezáltal elindításuk után adják az utasításokat, nekünk pedig csak be kell tartani őket.

Haldoklik az aksid? Íme pár tuti tipp, amivel feltámaszthatod! - 3. kép

4. Visszaállítás!

Persze vannak esetek, amikor a fentiek nem hoznak eredményt, ilyenkor valami beállítást sikerült elbarmolnunk korábban, így jöhet az úgynevezett B-terv, aminek a lényege röviden és tömören az, hogy visszaállítjuk a gyári beállításokat. Ezzel ugyan veszítünk egy csomó adatot - érdemes tehát mindent menteni -, azonban sok esetben csak ennyi kell ahhoz, hogy telefonunk újra kibírjon legalább egy napot töltés nélkül.

5. Jöhetnek a beállítások!

Ha semmi sem hozott eredményt, akkor vélhetően az akkumulátorod már nagyon oda van, így csak beállításokkal trükközhetsz ideig-óráig. Példának okáért kikapcsoljuk a feleslegesen futó alkalmazásokat, a helymeghatározást, lelőjük a WiFi-t, a Bluetooth-t, a GPS-t, visszavesszük a képernyő fényerejét, kikapcsoljuk az adatforgalmat, lenémítjuk a készüléket, és ezzel máris értékes perceket, sőt inkább órákat spórolhatunk meg.
Advertisement
1 hozzászólás

fonemaker

6 éve, 6 hónapja és 16 napja

Sokan szinte sosem indítanak újra egyébként, pedig sokat tud segíteni!

válasz erre