Hellrider 3 játékteszt

2020. július 01.
62.9161
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kifejezetten nagy népszerűségnek örvendett az Anji Games által fejlesztett Hellrider-sorozat első két epizódja a maga idejében, ami nem meglepő, hiszen a motorozós mobiljátékok műfajában nincs éppenséggel óriási túlkínálat, így sokan megőrülnek, ha ebben a témában találnak valami különlegességet. Merthogy ez a széria bizony egy igazi különlegességnek tekinthető a maga nemében. Nem meglepő, hogy hatalmas várakozás előzte meg a régóta várt harmadik és egyben legújabb epizódot, mely minden tekintetben az elődök kiterjesztéseként működik!


Aki korábban még nem találkozott volna a Hellrider névvel, annak gyorsan összefoglalnánk a lényeget! A játék egy teljesen 3D-s környezetben dolgozó motoros mókázás, melyben az akciózás és a száguldozás egyaránt kimagaslóan fontos szerepet kapott. Ezt sikerült feldobniuk az alkotóknak az évek során néhány extra elemmel és lehetőséggel, így megszületett egy komplett, rengeteg jellegzetességgel rendelkező franchise, amit nem lehet nem szeretni,

Hellrider 3 játékteszt - 2. kép

A Hellrider 3 minden tekintetben a közvetlen elődökre épül fel abban a tekintetben, hogy itt is a motorozás az elsődleges cél, azaz lehetőséget kapunk arra, hogy a nyeregbe pattanjunk, majd a legkülönfélébb kihívásokban tegyük próbára magunkat. A legalapvetőbb játékmódnak alighanem a versenyzést tekinthetjük, aminek részeként az lesz a célunk, hogy eljuthassunk egyik pontból a másikba, miközben a lehető legkülönfélébb akadályokat küzdjük le. Kiemelkedő földrészek, autótorlaszok, úttorlaszok egyaránt színesítik majd a lehetőségek tárházát.

Ezen felül aztán lesznek még dögivel különféle kihívások. Valamikor a legszebb fotókat kell elkészíteni - persze nagyokat ugratva -, máskor ellenfeleket kell kiütnünk vagy kilövöldöznünk a nyeregből, de olyan zseniális szabályrendszer is vár ránk, mely a Lego Racers vagy a Mario Kart mintájára a gyűjthető power upokra építi fel az egész élményt, ezáltal bombákat, nitrót és egyebeket gyűjtögetve járhatunk túl ellenfeleink eszén.

Hellrider 3 játékteszt - 3. kép

A legjobb az egészben azonban nem más, minthogy az egészhez bődületes mennyiségű és érdekességű tartalmat építettek fel a fejlesztők. Bár nyilvánvaló, hogy rengeteg a fizetős tartalom, azonban még így is tonnányi motort, fegyvert, karaktert és egyéb kapcsolódó fejlesztéseket tudunk feloldani magunknak ahhoz, hogy egyre jobb és különlegesebb élmény legyen a száguldás, miközben a folyamatos tartalomfeloldásra sem panaszkodhatunk.

Ezen felül kaptunk egy csipetnyi kis történetet, nem maradtak ki a sorból a napi kihívások, de lesznek még bőséggel játékmódok, melyek kellemes izgalmat szolgáltatnak nekünk hosszabb távon. Ami egyedüli szívfájdalmam, az leginkább a megjelenés, hiszen a grafika tekintetében azért sajnos egészen felemás élmények várnak ránk, ennél legalábbis sokkal csinosabb élményeket vártunk el egy ennyire jól összerakott alkotástól.

Hellrider 3 játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Hellrider 3 nem okozott csalódást a korábbi epizódok ismeretében, sőt kifejezetten kellemes élményként tarthatjuk számon, ha kedveljük a motorozást, az akciókat és az ügyeskedést. A világot nem váltja meg, de nem is ez volt a célja a készítőknek, sokkal inkább az, hogy egy méltó folytatást dobjanak össze a sorozat kedvelőinek. Ez a cél pedig sikerült!

A Hellrider 3 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Mordorer

4 éve, 21 napja

Egyszerű de nagyszerű játék, sokszor ezek a legszórakoztatóbbak.

válasz erre

fonemaker

4 éve, 22 napja

Hát akkor ennek nekiállok. Még ki sem próbáltam. meglepett smiley

válasz erre

SamsungFan

4 éve, 22 napja

Nekem is nagyon bejön! mosolygó smiley

válasz erre